Korku ve bilim kurgu kavramını birleştiren efsane film Alien‘a doymayanlar toplanın 🙂
Uzun süredir beklediğimiz Alien: Isolation geçen hafta piyasaya çıktı. Korkmaya hazırsanız hemen başlayalım.
Şimdi eğer sıkı bir Alien hayranı iseniz buraları dikkatli okuyun!
Zira ilk Alien filminden bu yana yapılan 41 oyunun içinde konusu en sağlam olan yapım ile karşı karşıyayız.
İlk filmden hatırlayacağımız Ellen Ripley’in kızı Amanda Ripley’in, annesinin Nostromo gemisi ile kayboluşunun üzerinden 15 yıl geçmiştir.
Bu sırada Nostromo’nun uçuş kayıt cihazının bulunduğu ve uzak bir istasyonda şeytani şirket Weyland Yutani görevlilerince alınmayı beklediği haberi gelir. Şirketten bir ekip ve Amanda, Torrens isimli bir gemi ile Sivastopol uzay istasyonuna doğru yola çıkarlar.
Sivastopol’a vardıklarında istasyonun hasar aldığı dikkat çeker, düzgün bir iletişim kurmak mümkün olmayınca üsse doğru bir uzay yürüyüşü yapmak gerekir. Hikayemizde başlar…
Sivastopol bir harabeye dönmüş, evrenin kusursuz organizması Alien dostumuz bu güzide üssü çoktan ziyaret etmiştir bile.
Anlaşılacağı üzere elimizde gayet orjinal bir konu, Alien gibi bir değer ve onu kapsayan evrenin dinamikleri var. Peki bu güzel bir oyun çıkması için yeter mi? En son Alien Colonial Marines için yetmemişti. Oyun bir sürü siteden 10 üzerinden 1 alarak rekor kırmıştı.
Bu noktada Alien: Isolation diğer yapımlardan ayrılıyor. Karşımızda enfes, bizi korkudan çıldırtacak bir atmosfer ve müthiş bir görsellik bekliyor.
Öncelikle oyunun sanat yönetiminin mükemmel olduğunu belirtmek gerek. Hiç bir detay atlanmadan yıllar önce görüp hayran kaldığımız Nostromo’nun o kasvetli ortamı oyuna direkt yansıtılmış.
Hatta o kadar iyi yansıtılmış ki, bazı noktalarda detaylar hayret verici. Oyunda hemen her şey bir kez görünüyor ve kullanılıyor. Bir dergi ya da kitapçığı bir posteri bir başka yerde görme olasılığınız var ama bu son derece düşük.
Zaten Hiper uyku kapsülünde uyanır uyanmaz bunu hissediyorsunuz. Oyunun genel akışını bırakıp dakikalarca çevreyi gezebilir, inceleyebilir ve detaylar içinde yüzebilirsiniz.
Onun haricinde konu ve ortam böyle olunca, bir de o kasvetli atmosfer ve Alien eklenip – yetmezmiş gibi sizi yok etmek isteyen sentetikler ortaya çıkınca korkmamak imkansız. Hele gece ve kulaklıkla oynuyorsanız 😉 Oyun kesinlikle yalnızlık, hayatta kalma ve korku duygusunu sonuna kadar yaşatıyor.
Eğer bir bilim kurgu ve Alien hayranıysanız bu oyunu kaçırmayın! Özellikle Crew Expandable paketi ile orjinal filmin karakterleri ile oyunu oynama fikri çok yaratıcı olmuş.
Öte yandan oyunun akla getirdiği bir başka soru ise, ilk Alien’deki o analog dünya yeniden bu kadar güzel yaratılabiliyorsa, neden Prometheus dijitaldi?
Ayrıca unutmayın “Uzayda kimse çığlığınızı duyamaz!”
Hepinize keyif ve oyun dolu saatler diliyorum 😉








