Gelin hep birlikte bu ay vizyona girecek filmlere birlikte bakalım, ajandamızı ayarlayalım.
İlk haftamız “300: Bir İmparatorluğun Yükselişi & 300: Rise of an Empire” ile açılıyor.
Yönetmenliğini Noam Miller’in yaptığı filmimiz Frank Miller’in eserinin uyarlaması ve Persler ve Atinalılar’ın karşı karşıya geldiği Artemis Savaşı’nı konu alıyor. Ben bu filmden ümitliyim, Artemis rolünde en sevdiğim oyunculardan Eva Green var, daha ne olsun.
İkinci öneri filmim bu yılın ödül şampiyonlarından “Sınırsızlar Kulübü & Dallas Buyers Club“. HIV taşıyıcısı Ron Woodroof’un hayatından esinlenen filmimizin konusu şöyle; AIDS yüzünden 30 günlük ömrünün kaldığını öğrenen Ron, tek çare olarak doğal ilaçlara başvuruyor ve kısa süre içerisinde çevresindeki hastalar için bir iletişim ve satış ağı kuruyor. Matthew McConaughey, Jennifer Garner ve Jared Leto’nun başrollerini paylaştığı filmimizin yönetmeni Jean-Marc Vallée.
Hatırlayacağınız üzere geçen hafta, Matthew McConaughey ve Jared Leto Oscar ödüllerini bu filmdeki rolleriyle kucaklamışlardı.
Bu haftanın Türk filmlerinin toplu halde vizyona girdiği bir hafta olduğunu belirteyim.
İkinci Haftamıza Gelince;
Gösterimi sürekli ertelenen “Büyük Usta & Grandmaster” nihayet vizyonda. Wong Kar-Wai’nin son eseri, alçakgönüllü bir dövüş sanatçısı olan IP Man’in hayatına odaklanıyor. Bu onurlu hayatı izlerken dövüş sanatlarına da yakınlaşıyoruz. Oyuncularımız Tony Leung Chiu Wai, Zhang Ziyi ve Chang Chen.
“Need For Speed : Hız Tutkusu”
EA Games’in aynı isimli dünyaca ünlü video oyunundan uyarlanan film, hepimizi adrenalin ve maceraya davet ediyor. Yönetmen koltuğunda aynı zamanda aktör olan Scott Waugh bulunuyor. Ben kendisinin daha önce bir kısa filmini izlemiştim. Başrollerde ise Aaron Paul, Dominic Cooper ve Scott Mescudi var.
Efsanevi hikayelere can veren, eşsiz hayal gücüyle bizleri kendisine hayran bırakan Hayao Miyazaki’nin son eseri, “Rüzgar Yükseliyor & Kaze tachinu” bu hafta vizyonda. Filmimiz, uçak tasarımcısı olmanın hayallerini kuran Jiro’nun hikayesini anlatıyor.
Üçüncü hafta iki önerim olacak.
“Non-Stop”
Liam Neeson, Julianne Moore ve Scoot McNairy’in rol aldığı gerilim filmimizin yönetmeni Jaume Collet-Serra.
Filmimiz havada geçiyor. Hava Kuvvetleri’nden emekli Bill Marks, hava polisi olarak çalışmaya başlıyor. Çalıştığı uçakta bulunan esrarengiz bir suçlu, her 20 dakikada bir uçaktaki birini öldüreceğini söyleyerek panik rüzgarları estiriyor. Liam Neeson’ı son zamanlarda kötü filmlerde izliyoruz umarım bu defa şaşırtır ☺ Bu arada fragman oldukça heyecan verici, mutlaka izleyin derim.
George Clooney’nin hem oynadığı hem de yönettiği “Hazine Avcıları & The Monuments Men” ikinci önerim.
Askerlikle herhangi bir ilişkisi olmadığı halde, sanata değer verdikleri için Nazi hırsızların çaldığı değerli eserleri sahiplerine ulaştırmaya çalışan 7 adamın öyküsünü anlatan biyografik filmimiz, bir roman uyarlaması. Filmin başrollerini Matt Damon, George Clooney ve Cate Blanchett paylaşıyor.
Bu ayın en verimli haftasına giriyoruz ☺
“Güzel ve Çirkin & La belle et la bête”
Disney’in çocuk klasiğini yeni bir uyarlama ile izleyeceğiz. Bu defa gerilim tonu yüksek ve daha fantastik… Silent Hill ile gönlümde ayrı yer bulan Christophe Gans yönetmen koltuğunda. Fransız oyunculardan oluşan kadrosunda ise, Vincent Cassel, Léa Seydoux ve André Dussollier bulunuyor.
Laurence Benaïm romanından uyarlanan filmimizde moda dünyasının tartışmasız en büyük dehalarından Yves Saint Laurent’in hayatını izleme şansı bulacağız. Modaya damgasını vuran Yves Saint Laurent’i Pierre Niney canlandırıyor. Kendisine Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda ise Jalil Lespert var.
Bilim kurgu – aksiyon türündeki fimimiz, fütüristik bir distopyada geçiyor. Aynı sonuca ulaşmak için farklı yol ve düşünceleri seçen kahramanlarımız seçimleriyle filmimize yön veriyor. Yönetmen koltuğunda son dönemde başarılı işlere imza atmış Neil Burger bulunuyor. Oyuncularımız ise Shailene Woodley, Kate Winslet ve Theo James.
Şimdiden hepimize iyi seyirler ☺ Yaşasın sinema.



