Bilkom ‘Sanal İşyeri’ne dönüştü

Bilkom ‘Sanal İşyeri’ne dönüştü, üç yıl önce atılan adımlar sayesinde
Uzaktan Çalışma modeline kolaylıkla uyum sağladı.

“Türkiye’nin Dijital Yaşam Koçu” vizyonuyla hareket eden Bilkom, koronavirüs salgını nedeniyle gündeme gelen Uzaktan Çalışma modelini, ‘Sanal İşyeri’ projesiyle bundan tam üç yıl önce hayata geçirdi.

Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya, ‘yeni nesil’ bir şirket olarak Sanal İşyeri ile ofiste çalışma zorunluluğuna son verdiklerini, bunun hem müşteri hem de çalışan memnuniyetini artırdığını söyledi.

Türkiye’nin önde gelen Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) dağıtıcılarından biri olan Bilkom, ‘dijital dönüşümde rol model şirket olma’ vizyonu doğrultusunda üç yıl önce hayata geçirdiği projeyle ‘Sanal İşyeri’ne dönüştü.

Bilkom ‘Sanal İşyeri’ne dönüştü

Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya, “Salgın nedeniyle evden ya da uzaktan çalışmak zorunda kalınan döneme en hızlı şekilde ayak uydurmamızı sağlayan araçlardan biri, ‘dijital dönüşümde rol model şirket olma’ vizyonumuz doğrultusunda üç yıl önce başlattığımız ve dijital dönüşüm yolculuğumuzun bir parçası olan, uluslararası çapta ödüllü ‘Sanal İşyeri (Virtual Workplace)’ projemiz oldu” dedi.

Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya

Tüm süreçlerimizi en baştan ele alarak dijital ortama uyumlandırdık

Teknolojinin bir amaç değil araç olduğu prensibinden hareketle teknolojiye ve yetkinliklerin geliştirilmesine yatırım yaptıklarını vurgulayan Ballıkaya sözlerine şöyle devam etti: “Tüm süreçlerimizi en baştan ele alarak dijital ortama uyumlandırdık. Çalışma arkadaşlarımızın kültürel gelişimi ve yeni alışkanlıkların yerleştirilmesi için çeşitli eğitim ve workshoplar düzenleyerek, çevik çalışma modeline geçtik. Aşama aşama kaydettiğimiz ilerleme sayesinde, çalışma arkadaşlarımızın günlük işlerini yapmaları için fiziken bir ofise bağımlılıkları kalmadı. Artık günlük operasyonumuzu, her zaman, her yerde birlikte çalışıp paylaşımlarda bulunabileceğimiz mobil uygulamalarımız üzerinden yürütebiliyoruz. Ekibimiz bir yandan işlerini aksatmadan yerine getiriyor, diğer yandan da çoğunluğu Y kuşağından olan arkadaşlarımız kendilerine ve sevdiklerine daha kaliteli zaman ayırabiliyorlar. Böylece sanal İşyeri projemizle, birçok kişinin hayalini gerçeğe dönüştürmüş ve sürdürülebilirliğimizin 4 temel unsurundan biri olan insan kaynağımızın sesine de kulak vermiş olduk.

Bilkom’dan kesintisiz hizmet

Bilkom Genel Müdürü Ballıkaya, “Sanal İşyeri için yaptığımız bu yatırım sayesinde, uzaktan çalışma modeline biz çoktan adapte olmuştuk ve salgın döneminde hiçbir sürecimizi aksatmadan kolaylıkla işlerimizi yürütebildik” diyerek, tüm Bilkom ekibinin iş ortaklarına kesintisiz hizmet sunmaya devam ettiğini kaydetti.

Çalışan ve müşteri memnuniyeti arttı

Sanal İşyeri projesi, Bilkom ekibinin hızını ve performansını da artırdı. Mobil ekipler, müşterilerle iletişimi geliştirerek sorunlara daha da hızlı yanıt vermeye başladı. Aynı zamanda çalışan memnuniyetinde kayda değer artışa yol açan önemli sonuçlar elde edildi. 2019 için yapılan değerlendirmede çalışan bağlılığı puanı yüzde 83’e yükseldi.

Bilkom, ‘Sanal İşyeri’ projesiyle küresel iş dünyasının en önemli organizasyonları olan Stevie Uluslararası İş Ödülleri ile Avrupa İş Ödülleri’nde (EBA) ödül kazanarak, uluslararası çapta ses getirdi.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir