Facebook Hesap Silme Rehberi

Facebook hesabınızı silmeyi düşünüyor ve bunu nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız yazım tam size göre. İşte “Facebook ile İlişkisini Sonlandırmak İsteyenler İçin” Facebook Hesap Silme Rehberi.

Hepimizin bildiği üzere dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, Mark Zuckerberg’in dünyamıza getirdiği bu platform gerçekten çok kısa sürede kelimenin tam anlamıyla hayatımızın vazgeçilmezi oldu adeta. Aslında ilk olarak Mark Zuckerberg Facebook’u yurt odasında ve yalnızca Harvard Üniversitesi öğrencileri için kurmuştu. Fakat bugün geldiği nokta gerçekten inanılmaz diyebiliriz. Önce Amerika’daki diğer üniversitelerin, sonrasında başka okulların ve çeşitli kitlelerin katılımının ardından artık tüm dünya Facebook kullanıyor. Bugün Facebook’un tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de milyonlarca aktif kullanıcısı bulunuyor ve Facebook her geçen gün de hızla büyümeye devam ediyor. Aynı zamanda günümüzde Facebook dünya üzerinde en çok ziyaret edilen sitelerden bir tanesi olma özelliğini de taşıyor. Ancak doğal bir şekilde Facebook’ta mutlu olmayan, sorun yaşayan, ilgisini dağıttığını düşünen, başka platformları daha cazip bulan, bir süre sanal ortamdaki varlığına ara vermek isteyen ve artık Facebook kullanmaktan vazgeçmek isteyen insanlar da olabiliyor. Kimileri hesaplarını tamamen silmeyi çok da düşünmedikleri için bir süre kullanmamak adına hesap dondurma yöntemine yönelebiliyorlar. Ancak eğer siz bir daha asla Facebook hesabınızı herhangi bir nedenden dolayı kullanmak istemiyorsanız kalıcı bir şekilde de silebilirsiniz. Bu yazımda Facebook hesabını kalıcı bir şekilde silmek isteyenlerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlatacağım.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Bu sosyal paylaşım sitesini artık kullanmak istemediğinizden emin olduktan sonra Facebook hesabınızı tamamen silmek için ilk olarak Facebook hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Ardından buradaki bağlantıdan direkt olarak hesabınızı sileceğiniz sayfaya ulaşabilirsiniz. Tıkladığınız bağlantının bulunduğu sayfada “Hesabımı Sil” başlığının olduğu bir sayfa yer alacak. Öncelikle orada yer alan bilgiyi okumanızda fayda var. Bu bilgide Facebook bizlere bu işlemin sonucunda ne olacağına dair son bir kez daha bilgilendirme yapıyor. Hatta aşağıda yer alan “Hesap silme hakkında daha fazla bilgi alın” butonunu tıkladığınızda daha geniş bilgiye de ulaşmanız mümkün. Böylece kafanızdaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırabilirsiniz. Bu işlem daha doğru ve daha net bir karar vermenize yardımcı olacak.

Ardından hala işleme devam etmek istiyorsanız “Hesabımı Sil” butonuna tıklayabilirsiniz. Sonrasında karşınıza çıkan sayfadan işleminizi tamamlayabilirsiniz. İşte bu kadar basit. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde Facebook hesabınız tamamen silinmiş olacak. Yani Facebook pek çok uygulamanın ya da sosyal paylaşım platformunun aksine hesap silme işlemi için kullanıcılarını hiç de uğraştırmıyor. Yine de hesabınızı dondurma ya da tamamen silme konusunda iyi karar vermenizde fayda olur.

 

 

 

Mobil Cihaz Kullanarak Facebook Hesabı Silme İşlemi

Eğer bir masaüstü ya da dizüstü bilgisayar kullanmıyorsanız mobil cihazlarınızdan da Facebook hesabınızı silebilirsiniz ancak bunu uygulama üzerinden yapmanız mümkün değil. Bunun için mobil cihazınızın internet tarayıcısından Facebook’a girmeniz gerekiyor. Özellikle Facebook’u uygulama olarak kullanmamalısınız. Siteye girdiğiniz zaman yeniden kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanarak hesabınıza giriş yapmanız gerekecek. Sonrasında üstte vermiş olduğum Facebook hesap silme linkine yeniden tıklayarak açılan sayfadan işleminize devam edebilirsiniz. Bu sayfadaki adımları aynı şekilde gerçekleştirerek ve onaylayarak silme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu sayede de Facebook hesabınızı mobil cihazınızdan kolay bir şekilde silebilirsiniz.

.

Facebook Hesabını Silmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Facebook hesabınızı silmeden önce bazı noktaları tekrar aklınıza getirmenizi öneririm. Öncelikle Facebook hesabınızı geri dönüşü olmayacak şekilde tamamen sildiğinizde artık arkadaşlarınız Facebook profilinizi hiçbir şekilde görüntüleyemeyecekler. Yukarıdaki işlemleri uygulayarak Facebook hesabınızı sildiğinizde Facebook bu talimatı alır ancak hesabınızı 14 gün boyunca dondurulmuş bir şekilde bırakır. Dolayısıyla eğer son anda vazgeçmek isterseniz bu 14 gün içerisinde hesabınızı silme işlemini de iptal edebilir durumda olursunuz. Eğer 14 gün boyunca hiçbir işlem yapmazsanız Facebook hesabınız kalıcı bir şekilde silinecektir. Bilmeniz gereken en önemli nokta ise Facebook hesabınızı bir kez tamamen sildiğinizde artık bir daha geri getirme şansınız olmayacak.

Aynı zamanda isterseniz Facebook hesabınızı silmeden önce “Ayarlar” bölümünden hesabınızın yedeğini almanız da mümkün.

Ayrıca Facebook hesabınızı silme işlemini yapmadan önce hesabınızda kullandığınız uygulamaları da silmeniz gerekecek. Bunun için de Facebook uygulama ayarlarından uygulamaların yanlarındaki “x” işaretine tıklayarak tüm uygulamaları kaldırabilirsiniz. Eğer bunu yapmazsanız Facebook hesabınız silinmeyebilir. Çünkü siz Facebook hesabınızı silmek için talimat gönderdiğinizde Facebook o 14 gün süresince uygulamalar da dahil olmak üzere hesabınızda hiçbir hareketliliğin olmamasını istiyor.

Eğer bu 14 günlük süre boyunca farkında olmayarak da olsa Facebook hesabınıza giriş yaparsanız hesap kapatma işleminiz sıfırlanabiliyor. Sonrasında yeniden hesabınızı kapatmak için aynı adımları izlemeniz gerekecek. O yüzden tekrar uğraşmamak için Facebook’u tamamen akıldan çıkarmak en iyisi olur.

.

Facebook Hesap Dondurma

Belki de Facebook’u tamamen silmek size göre değil ama belli bir süre hiç kullanmak da istemiyorsunuz. O zaman sizin için kesinlikle “Facebook Hesap Dondurma” işlemini öneririm. Pek çok insan Facebook’tan bir süre uzak kalmak istediğinde bu işlemi gerçekleştiriyor ve bu sosyal ağı tekrar özlediğinde tekrar hesabını canlandırarak geri dönüyor. Böylece hiçbir kayıp yaşamadan bu popüler sosyal paylaşım platformundaki varlığına devam edebiliyor.

 

 

Facebook hesabınızı dondurduktan sonra dilediğiniz zaman tekrar Facebook’a geri dönebilirsiniz. Bunun için belli bir zamanı beklemeniz gerekmiyor. Hesabınızı dondurabilmek için öncelikle Facebook sayfasında sağ üst bölümde bulunan “Hesap” menüsüne tıklamanız gerekiyor. Ardından buradan “Ayarlar” kısmını seçeceksiniz. Sonrasında karşınıza sol sütunda “Güvenlik” bölümü çıkacak. İşte bu güvenlik ayarlarında en alt sırada bulunan “Hesabını Dondur” sekmesi sayesinde hesabınızı dondurma işlemine geçebilirsiniz. İşlemi onaylamak için oradaki adımları takip etmeniz gerekiyor.

.

“Peki, Hesabımı Dondurduğumda Ne Oluyor?”

Facebook hesabınızı dondurduğunuz zaman Facebook’ta bulunan insanlar sizin profilinizi göremiyorlar ve sizin profilinizi aratamıyorlar. Ancak arkadaşlarınız ile yaptığınız mesajlaşmalar gibi bazı bilgiler halen daha görülmeye devam edebiliyor.

Hesabınızı dondurduğunuz zaman geri dönmek için herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz gerekmiyor. Yalnızca e-posta adresiniz ve şifrenizi kullanarak Facebook’a giriş yapmanız hesabınızı tekrar etkinleştirmek için yeterli bir işlem oluyor. Böylece Facebook profiliniz hiçbir değişikliğe uğramadan aynı şekilde geri gelecek. Ancak yine de unutmayın; Facebook hesabınızı tekrar etkinleştirebilmek için hesabınızın bağlı olduğu e-posta adresinize halen daha erişiminizin olması gerekecek.

Fayda görmeniz dileğiyle…

 

Yazımı sevdiyseniz size bir önerim var. “Facebook Bizim Hakkımızda Neler Biliyor?” diye düşünüyorsanız yazım tam size göre.

Başka insanlarla iletişim kurmamıza ve bilgi alışverişi yapmamızı amaçlayan sosyal paylaşım sitesi Facebook, üye olduğumuz yıldan bugüne hakkımızda neler biliyor dersiniz?  Cevabı yazımda sizi bekliyor.

Facebook Bizim Hakkımızda Neler Biliyor?

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir