FinTech alanında haftanın gündemi 156 belli oldu. Finansal Teknolojiler alanında haftanın öne çıkan haberlerini sizin için derledim.
FinTech alanında haftanın gündemi 156
Yılın son derlemesi ile karşınızdayım. 2024’te fintek derlememi video çalışması ile çeşitlendireceğim. Gündem içerisinde fikirlerinizle, önerilerinizle ve videolarınızla çalışmaya dahil olmak isterseniz fundalina@gmail.com üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz. Bu vesile ile yeni yılınızı kutlar, 2024 yılının herkes için sağlıklı, huzurlu ve bol verimli geçmesini temenni ederim.
Şimdi hep birlikte 25 – 31 Aralık tarihleri arasında Finansal Teknolojiler alanında öne çıkan haberleri ve gündem başlıklara geçelim…
Dijital Türk Lirası Birinci Faz Değerlendirme Raporu Yayımlandı
Merkez Bankası, Dijital Türk Lirası raporunu yayımladı.
29 Aralık 2022 tarihli 2022-55 sayılı Dijital Türk Lirası Kullanımına İlişkin Basın Duyurusunda; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yürütülmekte olan Dijital Türk Lirası Projesi’nin birinci faz çalışmaları kapsamında, yapılan testler sonucu elde edilen bulguların geniş kapsamlı bir değerlendirme raporu ile paylaşılacağı duyurulmuştu. Birinci faz pilot test çalışmaları çerçevesinde belirli lokasyonlarda pilot uygulama testlerinin gerçekleştirilmesi ve testler sonucunda kullanıcı deneyimi ile sistem performansının ölçülmesi amaçlandı.
Değerlendirme Raporu ile, TCMB bünyesinde gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmalarının ve Dijital Türk Lirası İş Birliği Platformu paydaşlarıyla birlikte yürütülen birinci fazın bulguları ile projede benimsenen yaklaşımlar paylaşıldı.
Fenerbahçe ile Galatasaray’ın Süper Kupa maçına çıkmama kararı gündeme oturdu
Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı son anda iptal edildi.
Suudi yetkililerin İstiklal Marşı’nın okunmasına, Galatasaray’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle çıkmasına ve Fenerbahçe’nin Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünün yer aldığı pankartla çıkmasına izin vermediği belirtildi. Olayın krize dönüşmesi sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya çıkmama kararı aldı.
Fenerbahçe ile Galatasaray’ın Süper Kupa maçına çıkmama kararı gündeme oturdu. Finansal Teknoloji Ekosistemi bu kararı “İstiklal Marşı’nı bir tweet zinciri (flood) haline getirerek güç birliği yaptı.
@ipara’nın geciken yanıtı ile yavaşlayan flood, @naysapptr’nin zinciri devam ettirmemesiyle sonlandı.
Fintechtime Ocak 2024 Sayısı Çıktı
İletişimlerine ve duyurusuna yarın başlayacağımız Finansal teknoloji dünyasının içeriği en dolu dergisi Fintechtime Ocak 2024 Sayısı” çıktı.

İlk fikirleri 2014 yılında oluşan ve 2015 yılında çekirdek bir kadro ile yayın hayatına başlayan Fintechtime, dokuz yılın ardından nabzını tuttuğu finans teknolojileri sektörünün en sevilen yayını olmayı sürdürüyor. Bunda elbette sadece bizim değil, bize destek veren siz değerli okuyucularımızın ve çorbada tuzu bulunan ekosistemin birbirinden özel isimlerinin katkısı çok büyük.
Bu vesileyle bizleri el üstünde tutan, yeri geldiğinde iltifatlarıyla şımartan, yeri geldiğindeyse yapıcı eleştirileriyle yolumuza ışık tutan tüm okuyucularımıza teşekkür ediyorum. Başta danışma kurulumuzun değerli üyeleri olmak üzere, bilgi birikimlerini kelimelere döken kıymetli yazarlarımıza ve ekip arkadaşlarıma da kocaman birer teşekkür borçluyum.
Dokuzuncu yaşımızın heyecanını paylaştığımız bu özel sayımız; gündemi belirleyecek röportajlar, çarpıcı dosya konuları ve değerli fikirleriyle sektöre ışık tutan yazarlarımızın köşe yazıları ile dopdolu.

Sizler için tam arşivlik bir sayı hazırladık…
Ekosistem liderlerinin 2023 yılı değerlendirmeleri ve 2024 yılı beklentilerine yer verdiğimiz bu özel sayımızda ayrıca, 2023’te yaşanan fintech gelişmeleri konusunda hafızanızı tazeleyecek “Almanak 2023” dosyasını hazırladım. Dosya konumuza katkıda bulunan sektör liderlerlerine teşekkür ediyorum.

Bu sayıda ayrıca Yapay Zeka Dünyasında 2023 Retrospektifi: Yılın En Çarpıcı Gelişmeleri, 2023 yılında sosyal medyada öne çıkan ve geçtiğimiz yılı özetleyen konu başlıklarını, 2024 yılında sosyal medyada görmeyi beklediğimiz yenilikleri derlediğim “2023 yılında sosyal medyada neler değişti?” dosya konusu ile sizleri selamlıyorum.
2024 yılının herkes için sağlıklı, huzurlu ve bol verimli geçmesini temenni ediyorum. Fintechtime’a, Türk Telekom e-dergi, dMags ve Magzter üzerinden ulaşabilirsiniz.
Nearpay’in Avrupa ve Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcılığına Ece Berkol atandı

Türkiye ve Avrupa pazarına giriş yapmaya hazırlanan Nearpay, Avrupa Bölgesi ve Türkiye için Ortaklıklar ve İşbirliklerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevine Ece Berkol’u getirdi.
Suudi Arabistan’da 2020 yılında Mohammad Aleban ve Hamzah Al Ghamdi tarafından kurulan Nearpay, kısa bir süre içerisinde Kuzey Afrika ve MENA bölgesinde önemli bir oyuncu haline geldi. Türkiye ve Avrupa pazarına giriş yapmaya hazırlanan Nearpay, bu kapsamda Avrupa Bölgesi ve Türkiye için Ortaklıklar ve İşbirliklerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevine Ece Berkol’u getirdi.
Fimple, Köprü Yatırım Turunu Tamamlayarak Toplamda 5,5 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Fimple, APY Ventures liderliğinde gerçekleşen Köprü Yatırım turunda KT Portföy, Tera Portföy ve melek yatırımcılara yeni bir melek yatırımcı daha ekleyerek 3,5 milyon dolar daha yatırım aldı.
Fimple, daha önce gerçekleştirdiği tohum öncesi turda elde ettiği 2 milyon dolarlık yatırımın ardından, şimdi de APY Ventures liderliğinde gerçekleşen Köprü Yatırım turunda KT Portföy, Tera Portföy ve melek yatırımcılara yeni bir melek yatırımcı daha ekleyerek 3,5 milyon dolar daha yatırım aldı. Toplamda 5,5 milyon dolarlık bu yatırım, Fimple’ın genişleme ve inovasyon hedeflerini destekleyerek şirketin finans endüstrisindeki lider konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.
Emrah Adaş, Ödüyo Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Oldu

Emrah Adaş, Ödüyo Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.
Adaş, Aralık 2023 itibariyle işletme ve firmaların bayilerden ya da çalıştığı müşterilerden yapmak istediği tahsilatları hem daha kolay, hem de zaman kaybetmeden yapmasına yardımcı olan Ödüyo’da Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Uyumlu bir kişiliğin yanı sıra güçlü bir yaratıcılığa, takım ruhuna, coşkuya, organizasyon, iletişim becerilerine ve bağlılığa sahip üst düzey bir profesyonel olan Adaş, Ödüyo’da proje ve ürün yönetimi, bütçe hazırlama ve maliyet analizi, işletme kaynak planlaması, ekip yönetimi, süreç iyileştirme gibi alanlarda görev yapacak.
Paynet ürün satışını kolaylaştıran uçtan uca çözümleriyle müşteri deneyimini üst düzeye çıkarıyor

Paynet, işletmelerin ürünlerini daha kolay satmasına ve finans süreçlerini daha verimli hale getirmelerine olanak tanıyan yenilikçi uçtan uca finans çözümleri sunuyor.
Tüketici alışkanlıklarının ve davranışlarının hızla değiştiği günümüzde tüketiciler satın alma deneyimini iyileştiren ve sorunsuz hale getiren çözümlere ihtiyaç duyuyor. Tüketicilerin ödeme süreçlerini de kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlamasına olanak tanıyan çözümler işletmelerin müşteri memnuniyetini artırmasını sağlıyor. Fintech şirketi Paynet, ürün portföyünü tüketicilerin ve üye işyerlerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak şekillendiriyor.
Money Industries, 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı

Estonya merkezli finansal teknoloji şirketi Money.Industries, 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı. Yatırım turuna Caucasus Ventures’ın yanı sıra, Hasan Jabbarov ve Sabrican Zaim katıldı.
Finansal teknoloji girişimlerinin bankalara ihtiyaç duymadan, küresel pazarlarda şirketleşmeden uluslararası para transferi yapmalarına olanak tanıyan bir ödeme ağı sunan Money.Industries, yerel ödeme sistemlerini dünyanın dört bir yanına bağlıyor. Finansal teknoloji şirketleri, herhangi bir bilgi birikimine sahip olmadan veya altyapı geliştirmeden, Money.Industries tarafından sağlanan hizmeti kullanarak Orta Asya, Doğu Avrupa, Türkiye, Afrika, Ortadoğu gibi pazarlardaki kullanıcıların banka hesaplarına, kartlarına, fiziksel ödeme noktalarına, cüzdanlara, kurumsal veya bireysel ödeme yapabilme olanağına kavuşuyor.
Ödüyo, 145 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

Online tahsilat, açık bankacılık alanlarında yazılım ve çözümler üreten Ödüyo, Global Trust Ventures’tan 145 Milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.
Global Trust Ventures portföyüne dahil olan Ödüyo, aldığı yatırımla birlikte e-tahsilat ve online ödeme çözümleri ürünleriyle geniş bir yelpazedeki kurumsal müşterilere destek olurken, şirketlerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlayacak yeni finansal seçenekler sunmaya da devam edecek.
Teknolojiden finansa, oyun sektöründen kitle fonlamaya kadar geniş bir yelpazede başarılı yatırımlara imza atan ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri bir araya getiren Global Trust Ventures, Ödüyo için 145 Milyon TL değerleme üzerinden yatırım gerçekleştirdi.
Visa, 2024 yılında ödemeler dünyasına yön verecek 5 trendi açıkladı

Visa 2024 yılı için öngördüğü 5 trendi açıkladı.
Yeni yılda geçmiş yılların norm kabul edilen standartların da köklü bir değişim bekleniyor.
Açıklanan trendler, yerel işletmelerin yurt dışına açılmasından kapalı devre teknolojilerin açık platformlar haline gelmesine, bağımsız çalışan ağların birbiriyle uyumlanmasından yapay zekanın sağladığı fırsatlar ve turizmin muhteşem geri dönüşüne işaret ediyor.
Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, Pluxee markasıyla yoluna devam edecek

Sodexo 30. yılında yolculuğuna artık Pluxee markasıyla devam edeceğini duyurdu.
120 binden fazla hizmet noktasında her gün 30 bin firmaya ve 1,5 milyon çalışanın günlük hayatına dokunan Pluxee; geniş ve zengin ekosistemiyle çalışan yan hakları, teşvik, ödüllendirme ve harcama yönetimi alanlarında iş hayatının nabzını tutmaya devam edecek. Tüm paydaşları için değer yaratarak büyüme stratejisini güçlendirmeyi hedefleyen Pluxee, çalışan dünyasındaki değişimler ve çalışanların bireysel esenlik beklentileri doğrultusunda, hayatı kolaylaştıran çözümler geliştiren iş ortağı olarak müşterilerini daha fazla desteklemeyi hedefliyor. %80’i küçük ve orta işletmelerden oluşan bir müşteri profiline sahip Pluxee, global olarak 36 milyon kullanıcı, 500 bin müşteri ve 1.7 milyon üye iş yeri tarafından kullanılıyor.
GTech, E-Turquality Programı’na kabul edilen ilk 25 şirket arasında yer aldı

GTech, E-Turquality “Bilişimin Yıldızları” Programı’na kabul edilen ilk 25 şirket arasında yer aldı.
Finansal teknolojiler ve analitik alanında yeni nesil ürünler sunan teknoloji şirketi GTech; E-Turquality “Bilişimin Yıldızları” Programı’na kabul edilerek global marka olma yolculuğunda önemli bir ayrıcalık kazandı. T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından 2022 yılında hayata geçirilen “Bilişimin Yıldızları” Programı; bilişim sektörünün geliştirilmesi, inovasyonun teşvik edilmesi ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek bölgesel ve küresel unicornların oluşturulmasını amaçlıyor.
Param, Cumhuriyetimizin 100. Yılında net kârının 100 Milyon TL’sini çalışanlarıyla paylaşıyor

Param, çalışanlarının yanında olmaya devam ediyor. Son iki yıldır yemek, yol ve maaş zammı düzenlemeleriyle çalışanlarına katkı sağlayan Param, geçtiğimiz yıl net kârının bir kısmını çalışanlarıyla paylaşarak önemli bir gelişmeye daha imza atmıştı. Param bu yıl da net kârının 100 Milyon TL’sini çalışanlarıyla paylaşacağını açıkladı.
PeP’in Karlılığı 2023’te Yüzde 243 Arttı

PeP, 2023 yılında şirket karlılığını yüzde 243 oranında artırırken, şirket gelirlerinde yüzde 126’lık büyüme başarısı yakaladı.
PeP, yurtdışı para transferlerinde tercih edilen bir platform olma özelliğini sürdürerek bu alandaki büyüme oranını yüzde 169’a çıkardı.
2023 yılını değerlendiren PeP Genel Müdürü Mehmet Sadioğlu, küresel çapta artan enflasyon ve merkez bankalarının sıkılaşma sürecine girdiği bir dönemde, sıkı para politikalarının küresel ekonomiyi yavaşlattığı ortamda şirketin büyümeye devam etmesini, özellikle çeşitlendirilmiş ürün yelpazesi, etkili pazarlama stratejileri, üst düzey müşteri hizmetleri performansı ve teknolojik yatırımlarla sağladıklarını ifade etti.
2024 Yılı Günlük Yemek Bedeli İstisnası Açıklandı

2024 yılı için şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli oldu. Yeni tutar, geçen yıla oranla yüzde 54,54 artışla KDV dahil 187 TL olarak belirlendi.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Edenred Türkiye CEO’su Selçuk Boztepe, “Bu noktada artışı çok değerli bulsak da hem hızla artan gıda fiyatları karşısında zorlanan çalışanlara daha fazla destek olabilmek, hem de işverenlerin maliyetlerini daha rahat yönetebilmelerine katkıda bulunabilmek adına, yemek kartı sisteminin ülkemizde kullanılmaya başladığı ilk yıllarda olduğu gibi günlük yemek bedelinin günlük asgari ücretin yarısı olarak sabitlenmesi önerimizi bir kez daha dile getiriyoruz” diye konuştu.
TeklifimGelsin 14 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Fintek girişimi TeklifimGelsin, seri A öncesi yatırım turunu 14 Milyon dolar değerleme ile tamamladı.
Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi için zor geçen 2023 yılının son günlerinde kişiselleştirilmiş finansal uygulama TeklifimGelsin İTÜ Çekirdek Big Bang Startup Challenge sahnesinde seri A öncesi yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Geçtiğimiz yatırım turlarında Keiretsu Melek Yatırımcıları ve Startup Wise Guys’dan yatırım alan girişim, seri A öncesi yatırım turunda Hedef Holding’in grup şirketi İdeal Finansal’dan 14 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı.
GenZ’ye bağlı mobil bankacılık kullanıcı sayısı 2026 yılında 47,8 milyona ulaşacak

2022 yılında ABD’de 22,7 milyon önce al-sonra öde GenZ kullanıcısı vardı, 2026 yılında bu sayının 35.1 milyona yükselmesi ve 2022 yılında 29.3 milyon olan GenZ mobil bankacılık kullanıcısının 2026 yılında 47.8 milyona yükselmesi bekleniyor.
Adjust’ın Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Satış Direktörü Başak Zerman’ın yaptığı açıklamaya göre; 2023 yılında küresel olarak mobil cihazlar ile yapılan ödemeler 2 trilyon doları aştı. Bu büyümeyi sağlayan araçlar ise tabii ki hayatımızın olmazsa-olmazları… akıllı telefon erişimi, QR kodları, dijital cüzdanlar ve ödeme uygulamaları.
Zerman, temassız mobil ödemeler için işlem hacimlerinin 2023 yılında 49 milyar dolara yükseldiğini ve 2021’e kıyasla yüzde 92 artış gösterdiğini öngördüklerini ifade etti. GenZ’nin mobil bankacılık kullanıcı sayısının 2026 yılına kadar 47.8 milyona ulaşacağı bekleniyor.
Fintech uygulama geliştiricileri ve pazarlamacıları, Gen Z’inin ilgisini çekmek için acele ediyorlar çünkü GenZ Fintech’ler için en önemli hedef kitle olarak konumlanıyor.
Workup4Future’ın 1. dönemi 7 girişim ile başlıyor

İş Bankası’nın ana desteğiyle, Türkiye Girişimcilik Vakfı partnerliği ve Hackquarters hızlandırıcılığında hayata geçirilen, teknoloji üreten etki girişimlerine yönelik hızlandırma programı Workup4Future’ın 1. dönemi 7 girişim ile başlıyor.
Workup4Future ile sürdürülebilir odaklı girişimcilik alanındaki çalışmaların desteklenmesi ve ekosistemin büyümesine katkı sağlanması hedefleniyor.
Pionr, iletişim çalışmaları için UPDATE İletişim’i seçti.

Finansal teknoloji girişimleri kuran, bu girişimleri geliştiren ve büyümeleri için gerekli stratejilerle aktif olarak güçlendiren girişim kurucu teknoloji şirketi Pionr, iletişim danışmanlığı ajansı olarak UPDATE İletişim’i seçti.
Bu hafta da kripto varlık dünyasından kısa özetleri sizlerle paylaşmaya devam ediyorum.
Piapiri, Eurobond yatırımını kolay hale getirdi.
Yatırım danışmanları aracılığıyla satın alınabilen ve yüksek alt limitlerle alım yapılabilen Eurobond yatırımı artık Piapiri’de 1.000 ABD dolarından başlayan tutarlarla gerçekleştirilebiliyor. Eurobond yatırımının sunduğu yüksek likidite, yabancı para cinsinden yüksek getiri olanağı, portföy çeşitlendirme, döviz kuru riskinden korunma ve farklı vade seçenekleri gibi önemli avantajlara Piapiri ile daha fazla sayıda yatırımcı erişebilecek.
Bitcoin, son 24 saatte %1.35 artışla 43,051 dolar seviyesinden işlem gördü ve haftalık bazda %1.61’lik bir artış gösterdi. Bu artış ile Bitcoin’in piyasa değeri yaklaşık 843.07 milyar dolara çıktı. Ethereum ise dün tüm günde%6.78’lik dikkat çekici bir artışla 2,380 dolara ve haftalık olarak %7.48’lik bir artışla piyasa değeri de 286.15 milyar dolar civarına yükseldi. Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri ise son 24 saatte %0.37 azalarak 1.65 trilyon dolar seviyesine çekildi.
Ethereum, son üç ayda Solana tarafından geride bırakıldıktan sonra 27 Aralık’ta aniden %8.9 artarak Ethereum boğasının geri döneceğini hissettirdi. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum blok zincirinin yükünü azaltmak ve PoS (Proof-of-Stake) konsensüsünü “çok daha basit ve hafif” hale getirmek için bir yol önerdi.
CoinGlass verilerine göre son 24 saatte tüm ağda toplam 220 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşti. Uzun pozisyonlardan 171 milyon dolar, kısa pozisyonlardan ise 48.6156 milyon dolar likide edildi. Altcoinler için gerçekleşen likidasyon miktarı, BTC ve ETH için olanlardan daha fazla oldu.
28 Aralık’ta Bitcoin madencisi Marathon Digital’in hisse fiyatı 11 gün üst üste artarak %100’ü aşan bir artışla 31.07 dolara ulaştı ve bu yılki toplam artış %800’ü aştı. Ayrıca, kripto para platformu Coinbase ve Bitcoin yatırımcısı Micro Strategy’nin hisse fiyatları da %350’nin üzerinde arttı. Riot Platforms gibi Bitcoin madencilerinin hisse performansları, %400’ün üzerinde artışla Bitcoin’in yıllık %160’lık yükselişini geride bıraktı.
Çinli girişim sermayesi (VC) firması GBA Capital, 2024 yılında Web3 fonunu başlatmayı planladığını duyurdu. 26 Aralık’ta şirket tarafından, Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi Dijital Ekonomi Kalkınma Konferansı’nda 10 milyar dolarlık bir Web3 fonu kurma taahhüdünde bulunuldu.
Hong Kong Mali İşler ve Hazine Bürosu ile Hong Kong Para Otoritesi, stabil coinlerle ilgili bir halka açık konsültasyon belgesi yayınladı. OneDegree’nin kurucu ortağı Guo Yanlin, 100’den fazla proje ekibinin stablecoin geliştirmekle ilgilendiğini belirtti. Bu projeler, ödeme, sınır ötesi ticaret finansmanı, hisse senedi ve borç sermaye piyasaları ve DeFi – GameFi alanlarında faaliyet gösteriyor.
Nijeryada bankalar, fintech şirketleri ve blok zinciri şirketleri tarafından ortaklaşa geliştirilen stable coin olan cNGN’nin 2024’te piyasaya sürülmesi planlanıyor. cNGN, Naira’ya 1:1 oranında bağlı olacak ve bankalar tarafından tutulan yasal bir para birimi haline gelecek.
Bitci Borsa’nın token projesi AlienB, XT borsasında listelendi.
Proje bu hamlesiyle, yerli meme token’ı global bir projeye dönüştürme konusunda etkili bir adım attı.
Tether, Dijital Endüstriler Akademisi’ne yatırım yaptığını duyurdu.
Tether, Gürcistan’da blockchain inovasyonunu desteklemek amacıyla Dijital Endüstriler Akademisi’ne yatırım yaptığını duyurdu. Bu iş birliği, şirketin eğitime verdiği önemini vurgularken lider konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.
Yatırım dünyasında haftanın özeti
Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi haftayı yüzde 1,16 kayıpla 7.470,18 puandan tamamladı. Endeks, hafta içinde en düşük 7.202,88, en yüksek 7.526,56 puanı gördü. Aynı dönemde Borsa İstanbul Hizmetler Endeksi yatay seyrederek 6.839,26 puan, Teknoloji Endeksi yüzde 0,56 azalışla 9.541,31 puan, Mali Endeksi yüzde 2,19 azalışla 7.887,70 puan, Sanayi Endeksi yüzde 0,16 artışla 11.531,87 puan oldu.
Borsa İstanbul’da bu hafta BIST100 endeksine dahil hisse senetleri arasında en fazla değer kazanan hisse yüzde 20,68 artışla Aksa Akrilik oldu. Aksa Akrilik’i sırasıyla yüzde 11,21 ile Mia Teknoloji, yüzde 10,59 ile Doğuş Otomotiv izledi. Değer kaybeden hisseler arasında ise yüzde 34,97 düşüşle Gübretaş, yüzde 33,13 düşüşle Şekerbank ve yüzde 27,18 düşüşle İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yer aldı.
Borsa İstanbul’da işlem gören en değerli şirketler arasında ise 359 milyar 590 milyon lirayla Koç Holding, 315 milyar 468 milyon lirayla Türk Hava Yolları ve 275 milyar 531 lirayla Tüpraş yer aldı.
FinTech alanında haftanın gündemi 155
18 – 24 Aralık tarihleri arasında Finansal Teknolojiler alanında öne çıkan haberleri ve gündem başlıklarını hatırlamak isterseniz aşağıdaki FinTech alanında haftanın gündemi 155 derlememi okuyabilirsiniz.
Yeni yılda görüşmek üzere…