Digital Age Summit 2018 Başlıyor.
Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan konferansta; dijitalleşme, teknolojik gelişim ve yeni iş modellerinin etkileri “güven” teması çerçevesinde ele alınacak.
Konferansa dair merak edilenleri yazımda bulabilirsiniz.
Digital Age Summit 2018 Başlıyor.
Digital Age Summit 2018, dijital dünyanın prestijli konferanslarından biri.
Dijital iş ve kültür dergisi Digital Age tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Digital Age Summit 2018, 8 Mayıs 2018 tarihinde Four Seasons Bosphorus İstanbul’da gerçekleşecek.
Başlangıçta sadece dijital pazarlama ile ilgili konuların tartışıldığı konferansta bugün; dijital devrimden akıllı şehirlere, marka güvenliği, yapay zeka, girişimcilik, dijital pazarlar, sosyal medyadan hayatımızı kolaylaştıran yeni teknolojilere kadar dijital dünyada yaşanan gelişmeleri ilk ağızlardan öğrenme imkanı sağlıyor.
Blok zinciri ve yapay zekâ gibi yeni teknolojilerin kullanım alanlarından, yeni iş ve işbirliği modellerine birçok konunun ele alınacağı Digital Age Summit’in bu yılki teması da “güven”.
Dijitale yön veren isimler #DASummit18‘de bir araya geliyor!
Dijitalleşen dünyada değişen “Güven” kavramını her yönüyle tartışacağımız dopdolu programımızı incelemek ve bu benzersiz zirvede yerinizi almak için hemen tıklayın! https://t.co/faafRhBWDs pic.twitter.com/dP2J5bL4vA
— Digital Age (@digitalage) April 19, 2018
Türkiye’de ve dünyada dijital sektöre yön veren birbirinden değerli ismi dinleme fırsatı bulacağımız Digital Age Summit 2018 ‘in konuşmacıları arasında;
- Siyah Kuğu’nun yazarı, risk mühendisliği profesörü Nassim Nicholas Taleb;
- Vivaldi Technologies Kurucusu ve Opera web tarayıcısının yaratıcısı Jon Stephenson Von Tetzchner;
- Amazon Web Services Teknoloji İnovatörü ve Ürün Kategorisi Başkanı Tatyana Mamut;
- Ambrosus’un Üründen Sorumlu Başkanı ve nesnelerin interneti teknolojisinin öncü isimlerinden olan Vlad Trifa;
- Avrupa’nın en etkin açık inovasyon platformlarından The Heart’ın eş kurucusu ve CEO’su Tomasz Rudolf;
- Pazarlama teknolojileri alanının önde gelen fikir liderlerinden Tamara McCleary;
- IBM Türkiye CTO’su Sevilay Kurt ve Comodo Group Inc.’in CTO’su Egemen Taş
gibi isimler yer alıyor.
Bu yıl ana konferansın yanı sıra bir dizi yan etkinlik ve buluşma da düzenlenecek. Kurum içi inovasyon, müşteri deneyimi ve veri odaklı pazarlamayı konu alan üç farklı seminerde, katılımcılar en önemli trendleri global ve yerel vaka incelemeleri eşliğinde dinleme fırsatı elde edecek. Katılımcılar ayrıca marka güvenliğinden müşteri yolculuğu haritalamasına, veri stratejisinden hızlı prototiplemeye kadar birçok güncel başlığı konu alan workshop’ları takip edebilecekler.
Digital Age Summit 2018 ’in ses getirecek konuşmacıları ve konu başlıklarına gelince;
Olasılık, belirsizlik ve raslantısallık kuramcısı, risk mühendisliği profesörü @nntaleb “Oyunda Kal” başlıklı konuşmasıyla #DASummit18‘de!
Bilişim dünyasının en önemli isimlerinin bir araya geleceği bu benzersiz etkinliğe katılma fırsatını kaçırmayın! https://t.co/vXejczoEjj pic.twitter.com/1tT5vxK2Jg
— Digital Age (@digitalage) April 13, 2018
Nassim Nicholas Taleb
Bir fikre sahip çıkabilmek için tüm riskleri almak önemli. Belirsizlikleri görebilmek için uzun vadede yapabileceğimiz neler olur? Güveni sağlayabilmek için bazı şeylerin öngörülebilir, tutarlı olması lazım Yapay zeka gibi teknolojiler bunun neresinde?
Dünyanın önde gelen teknoloji influencerları arasında yer alan, @ThuliumCo CEO’su @TamaraMcCleary Digital Age Summit’te! Dijital dünya üzerinde değişen “Güven” kavramının değerlendirileceği zirvedeki yerinizi avantajlı fiyatlarla hemen ayırtın: https://t.co/vXejczoEjj #DASummit18 pic.twitter.com/KQDI3mjVBb
— Digital Age (@digitalage) March 23, 2018
Tamara McCleary
Teknoloji ilişkilerimizi, kültürümüzü ve geleceğimizi durmaksızın değiştiriyor. Sadece tecrübemizin kalitesini değil, organizasyonumuz ve dünyamızda yenilik yapma fırsatını da belirleyecek olan, teknolojinin hızlanan gücünden nasıl yararlanacağız?
Kuzey Amerika’nın ilk @LeagueOfLegends Şampiyonluk Ligi’ni organize eden Power Play’in CEO’su Asi Burak (@aburak) Digital Age Summit’te! Bilişim ekosistemindeki en son trendleri yakalamak için dijitalin zirvesinde hemen yerinizi ayırtın! https://t.co/CAOXl2tF9j #DASummit18 pic.twitter.com/GP8ac0jYjD
— Digital Age (@digitalage) March 1, 2018
Asi Burak
Kişisel bilgisayarlarda, oyun konsollarında, cep telefonlarında ve tabletlerde oynanan dijital oyunlar, her açıdan 21. yüzyılın en güçlü aracı olarak kabul edilebilir. Dijital oyunların ulaşımı ve etkisi ortada, şu anda Amerikalı hane halklarının % 67’sinin katıldığı 99 milyar dolarlık küresel bir sektör. En son trendler ve temel zorluklara genel bir bakış sunan, toplumun yararı için oyunlar kullanması için ateşli bir durum oluşturan Asi, Orta Doğu çatışması etrafında ödüllü bir oyun olan PeaceMaker’ın arkasındaki ekibe liderlik eden sahaya eşsiz bir giriş yapması da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından önde gelen ve öncü çalışmalarını paylaşıyor.
Vlad Trifa
Son birkaç yıldır gıda endüstrisindeki pek çok skandal; “esnaf”, “organik”, “adil ticaret” veya “doğal “gibi gıda endüstrisinin fazlaca kullandığı pek çok etiketle birlikte, tüketiciler küçük ve büyük ayırt etmeksiniz gıda üreticilerine güvenini kaybetti. Vlad Traif, tüketici güvenini yeniden yaratmak için en son teknolojilerin nasıl kullanılabileceğini, özellikle Ambrosus Blockchain’ı ve Internet of Things teknolojisinin yapılan her bir ürün için dijital ve güvenilir bir doğum sertifikası sağlamak için nasıl birleştirdiğini anlatacak. Bu araçlar, bir markanın kalabalığın arasından sıyrılıp, müşterilere hiper-kişiselleştirilmiş etkileşim kurabilmesini sağlayabiliyor.
Tatyana Mamut
Tüm yenilikçi şirketler aynı kültüre sahip değil. Kimi oldukça vizyoner bir eğilime sahipken, kimisi de oldukça deneysel ve işbirlikçi eğilimler gösteriyor.Kendi organizasyonunuz için doğru tarzdaki yenilikleri nasıl keşfedebilirsiniz?
.@TheHeartTech Eş Kurucusu ve CEO’su @tomaszrudolf “Startup İşbirlikleri ile Kurumsal Dönüşüm” konuşmasıyla #DASummit18‘de!
Bilişim dünyasının en önemli isimleriyle değişen #Trust kavramının sınırlarının yeniden çizileceği zirvede yerinizi hemen alın! https://t.co/vXejczoEjj pic.twitter.com/J0nSd1andG
— Digital Age (@digitalage) April 20, 2018
Tomasz Rudolf
Şirketler start-uplarla çalışarak nasıl dönüşür? Şirketler yıllardır organizasyonel siloların üstesinden gelmek ve şirketi ortak inovasyon çabalarında birleştirmek için uğraştılar. Dijital dönüşüm, tüm bu iç duvarların hızlı bir şekilde düşmesine sebep oluyor. Ama meydan okuma bundan çok daha büyük.
Tarih boyunca önce insanlara sonra kurumlara güvendik. Şimdi insan elini sıkamadığı, gözüne bakamadığı dijitale güvenecek mi? Jens Binder “Bir psikoloğun gözünden dijitalleşen güven” konuşmasıyla #DASummit18‘de! Nisan’a özel avantajlı fiyatları kaçırmayın! https://t.co/vXejcz72UJ pic.twitter.com/WMpBM3mnaa
— Digital Age (@digitalage) April 6, 2018
Jens Binder
Jens Binder, dijital alanda güvenmeyi çok yönlü bir yapı olarak ele alacak. Binder, sosyal medya katılımı ve mobil teknoloji kullanımıyla ilgili araştırma örnekleri aracılığıyla, güven anlayışımızın kişilerarası ortamlardan kaynaklandığını, öngörülebilirlik ve güvenilirlik kavramlarıyla ilgilendiğini ileri sürüyor. Sosyal etkileşimin bu yönleri, kullanıcılar tarafından insan-cihaz ve insan-hizmet etkileşimlerine yansıtılıyor. Konuşma, dijital paranoya kavramını dijital çağa güvenmek için temel bir tehdit olarak özetlemekte ve paranoyaya karşı bir çare olarak koşulsuz şeffaflığı gerektiriyor.
Egemen Taş
İnternet sürekli ve hızlı bir evrim içerisinde gelişmesini sürdürüyor. Önümüzdeki on yılın, yaşam tarzımız üzerinde ciddi etkiler bırakacak değişimlerin gözlemlendiği bir süreç olması bekleniyor. Girişimcilerin blockchain gibi dağıtılmış teknolojilere dayalı inovasyona gösterdikleri heves ile gelişen ve ekonomik getirisi sebebiyle yazılımcı ve kullanıcıların kalbini kazanmış, hızlı bir desentralizasyon süreci, önümüzdeki on yılda “güven” kavramının yeni tarifinin ne olduğunu belirleyecek. Bu yeni dönemde, “yeni güven” nasıl tanımlanabilir? Küçük şirketlerden, büyük devletlere, organizasyonlar, bu süreci, 1980’lerden kalma “eski güven” olmadan nasıl geçirebilir?
Eren Kantarlı
Google dünyanın en büyük reklam mecralarından biri olduğu gibi aynı zamanda büyük bir reklamveren. Bu konuşmada Google’ın Chromecast, Fotoğraflar uygulaması gibi kendi ürünlerinin display reklamlarını hangi prensipler ile yaptığını, programatik satın alma yöntemlerini nasıl kullandığını dinlenebilecek. Programatik reklamcılığın display reklam satışının %75’ine ulaştığı Kuzey Amerika reklam pazarından örneklerin dinlenebileceği sunumda reklamlar için tüyolar alınabilecek.
Yapay zekanın kullanım alanı günden güne artarken akıllara gelen en önemli sorulardan biri de, “Robotlar gelecekte her alanda insanların yerini alacak mı?”
Teknolojiye ve platformlara duyulan “güven”i tartışacağımız #DASummit18‘e katılmak için tıklayın! https://t.co/vXejczoEjj pic.twitter.com/anmXlMpTYS
— Digital Age (@digitalage) April 18, 2018
Digital Age Summit 2018 ’e katılmak ve etkinlik hakkında detaylı bilgi almak için http://digitalagesummit.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etkinliğe ait anlık paylaşımları #DASummit18 hashtagi üzerinden gerçekleştireceğiz.
Geçen yıl Digital Age Summit 2017’de yapılan sunumlarda aldığım notları ve diğer merak edilenleri öğrenmek için aşağıda bulunan yazımı okuyabilirsiniz.
Gelecek olanlarla görüşmek üzere.



