FinTech alanında haftanın gündemi 71 belli oldu. Finansal Teknolojiler alanında haftanın öne çıkan haberlerini sizin için derledim.
FinTech alanında haftanın gündemi 71
5 – 9 Ocak tarihleri arasında Finansal Teknolojiler alanında öne çıkan haberleri ve gündem başlıklarını aşağıda bulabilirsiniz.
BtcTurk, Bitcoin’in 13.yılını Twitter canlı yayınında kutladı
BtcTurk; 3 Ocak 2009’da oluşturulan ilk blok Bitcoin’in (Genesis Block) 13. yıl dönümünü BtcTurk twitter hesabında yayınladığı canlı yayın ile kutladı. Ebru Baki’nin moderatörlüğünü üstlendiği yayının konukları BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, BtcTurk Kurucusu Kerem Tibuk, BtcTurk CTO’su Ozan Yurtseven, BtcTurk Baş Hukuk Müşaviri Ayça Aktolga ve müzisyen Emre Aydın oldu.
OlduBil Yurt Dışına Açılıyor
Limak’ın, kullanıcıların para transferi, alışveriş ve fatura ödemeleri dahil birçok finansal işlemi dijital ortamda bir bankaya gitmeye gerek duymadan ve kolaylıkla tek yerden yapabilmesini sağlayan mobil hizmet platformu OlduBil, yurt içinde kısa bir dönemde yakaladığı başarılı ivmesini yurt dışına taşımaya hazırlanıyor.
Teknoloji ve işbirlikleri geliştirmeleri ile sürekli yenilenen ve kullanıcılarına rahat, kolay, kazandıran ve uzman hizmetler sunan OlduBil’in 2021’de oldukça başarılı bir ivme yakaladığına dikkat çeken Özdemir, “Büyüme odaklı çalışmalarımıza henüz, yeni girmemize rağmen, öncesindeki bir yıllık dönemde dahi kullanıcı sayımız 50 kat arttı, yenilikçi hizmetlerimize artan oranlarda talep var, OlduBil kart ile yapılan harcamalar 70 kat artış sağladı” dedi.
Finfree, borsaya yatırımı kolay hale getirmeye hazırlanıyor
‘Yeni Nesil Yatırım Platformu’ Finfree’nin kurucusu Senih Mete Dal, ekonomi dünyasındaki tartışmaların döviz kuru ve faiz arasındaki söylemlere sıkıştığı bir dönemde hisse senetlerinin yeniden gözde yatırım aracı olarak dikkat çektiğini belirterek, borsada kazanmak isteyenlere ‘akıllı’ ve ‘sağduyulu’ davranmaları çağrısında bulundu.
Picus Security, Log4j güvenlik açığına karşı iyileştirme önerilerini tanımladı
Picus Security, dünya genelinde tüm güvenlik ekiplerini harekete geçiren Log4j güvenlik açığını atak simülasyonu kütüphanesine ekleyip ilgili iyileştirme önerilerini üç saat gibi kısa sürede tanımladı.
Picus Security, yılın son günlerine damgasını vuran ve güvenlik dünyasını harekete geçiren Log4j güvenlik açığı gibi ortaya çıkan yeni tehditlere saatler içinde karşılık veren siber güvenlik şirketleri arasında yer alıyor.
Yeni tehditlere karşılık verme sürelerinin ortalama üç saat olduğunun altını çizen Picus Security Kurucu Ortağı ve Picus Labs’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Özarslan, “Kendi alanımızdaki şirketler arasında saldırılara en hızlı karşılık veren organizasyonlardan biriyiz. Picus olarak bu yıl Microsoft e-posta sunucularını hedef alan Hafnium tehdit grubunun ve ABD’nin en büyük petrol boru hattını yöneten Colonial Pipeline şirketine milyonlarca dolar zarar veren Darkside tehdit grubunun saldırılarına da saatler gibi kısa bir sürede karşılık vermiştik. Aynı şekilde Log4j güvenlik açığını Picus platformunun atak simülasyon kütüphanesine üç saat gibi kısa bir sürede ekledik ve iyileştirme önerilerini tanımladık” dedi.
Multinet Up KOBİ’ler için fayda sağlamaya yönelik iş birliklerine odaklanacak
Multinet Up’ın CEO’su Demirhan Şener, Multinet Up Grubu’nun son dönemdeki faaliyetlerini değerlendirerek 2022 hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.
2021’de yüzde 50 büyüme kaydederek 8,25 milyar TL hacime ulaşan Multinet Up Grubu, 2022’de hizmet çeşitliliğini ve KOBİ’ler için fayda sağlamaya yönelik iş birliklerini artırmayı hedefliyor.
AkÖde Genel Müdürlüğü’ne Emel Arseven atandı
Akbank’ın iştiraklerinden olan AkÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş’nin Genel Müdürlüğü görevine Emel Arseven atandı. Arseven, son 4 yıldır Akbank’ta Dijital Bankacılık Bölüm Başkanı olarak görev yapıyordu.
Togg, CES 2022’de blok zinciri anlaşmasına imza attı
Togg ve Avalanche blok zincirini geliştiren Ava Labs, akıllı kontratlar ile güvenli ve hızlı mobilite hizmetleri geliştirmek üzere stratejik bir ortaklığa imza attı.
Las Vegas’taki CES 2022’de duyurulan iş birliği, yeni nesil mobilite hizmetlerinde bir ilk olacak.
USECASE Mobility® yaklaşımı ile mobiliteyi bir adım öteye taşıyarak otomobilden fazlasını üretmek üzere yola çıkan Togg, blok zinciri teknolojileri konusundaki stratejik partner arayışını tamamlayarak Avalanche blok zinciri platformunu geliştiren; güvenilir, hızlı, teknolojik ve Ar-Ge’ye önem veren bir platform olan Ava Labs ile iş birliğine adım attı.
Bitexen’de listelenen taraftar token’larda, yakımlar gerçekleşti
Bitexen’de listelenen Adana Demirspor, Antalyaspor, Balıkesirspor, Çaykur Rizespor, Diyarbekirspor, Erzurumspor, Giresunspor, Hatayspor, Kayserispor, Sakaryaspor, Sivasspor, Şanlıurfaspor, Tuzlaspor, Vanspor ve Yeni Malatyaspor’un taraftar token yakımları, yeni nesil dijital cüzdanı EXENPAY tarafından gerçekleştirildi.
Atılan gol sayısına göre yakılan token adedi ise aşağıdaki şekilde açıklandı;
Adana Demirspor’a ait 65.000 adet DEMIR Token yakıldı.
Antalyaspor’a ait 7.770 adet AKREP Token yakıldı.
Balıkesirspor’a ait 6.000 ait BLK S Token yakıldı.
Çaykur Rizespor’a ait 2.650 adet RIZE Token yakıldı.
Diyarbekirspor’a ait 25.452 adet DIYAR Token yakıldı.
Erzurumspor’a ait 35.000 adet ERZ Token yakıldı.
Giresunspor’a ait 3.080 adet GRS Token yakıldı.
Hatayspor’a ait 620 adet HATAY Token yakıldı.
Kayserispor’a ait 64.600 KYSR Token yakıldı.
Sakaryaspor’a ait 90.882 SKRY Token yakıldı.
Sivasspor’a ait 7.540 adet SIV Token yakıldı.
Şanlıurfaspor’a ait 1.890 URFA Token yakıldı.
Tuzlaspor’a ait 210 TUZLA Token yakıldı.
Vanspor’a ait 2.600 VAN Token yakıldı.
Yeni Malatyaspor’a ait 1.760 YMS Token yakıldı.
FinTech alanında haftanın gündemi 70
27 Aralık – 4 Ocak tarihleri arasında Finansal Teknolojiler alanında öne çıkan haberleri ve gündem başlıklarını hatırlamak isterseniz aşağıdaki derlememi okuyabilirsiniz.