Tumblr Hesabına Veda Etmek İsteyenler İçin Hesap Silme Yöntemi

Tumblr 2007 yılının Şubat ayından beri yayında olan oldukça popüler bir sosyal ağ ve blog sitesi. Tumblr’ın bugün pek çok muadili olsa da kurulduğu günden beri hızlı bir şekilde büyüyüp oldukça fazla kullanıcısına sahip oldu. Hatta bu büyüme o kadar hızlı gerçekleşti ki kurulduğu günün üstünde henüz iki hafta geçmesine rağmen site 75000 kullanıcıya sahipti. Şu an yalnızca ABD’de bile 13.4 milyon kullanıcısı bulunuyor. Aslında Tumblr’ı muadili diğer sitelerden ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi Facebook, Instagram ve Twitter gibi siteler ile oldukça uyumlu bir şekilde çalışabilmesi.

2013 yılında 1.1 milyar dolara Yahoo!’ya satılmasının ardından Tumblr, 2015 yılı itibariyle göstermiş olduğu büyüme ve kullanıcı artışı sayesinde üye sayısı artış oranı açısından bakıldığında Facebook ve Instagram’ın bile önüne geçmiş bir durumda. Tabii hal böyle olunca bu büyük başarısıyla Tumblr tüm dikkatleri üzerine çekiyor ve her geçen gün biraz daha popüler bir hale geliyor. Aslında Tumblr’ın en çok Amerika’da popüler olduğunu söyleyebiliriz ancak site dünyadaki pek çok ülkede aktif bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

 

Aslında Tumblr’ı bu kadar fazla tercih edilebilir kılan şey çok kolay ve pratik bir arayüze sahip olması. Yani Tumblr’ın kullanımı için çok fazla vakit harcamaya gerek yok. Gerçekten çok basit ve anlaşılır bir yapısı var. Aynı şekilde bir mobil uygulamasının da bulunması özellikle mobilin iyice geliştiği şu zamanlarda onu çok daha kullanılabilir bir hale getiriyor.

Tumblr Türkçe dil özelliği sayesinde ülkemizde de aktif bir şekilde kullanılıyor. Pratik bir biçimde blog tutmak isteyen pek çok insan Tumblr’ın bu şahane arayüzünü severek kullanmaya devam ediyor. Yani tüm dünyada olduğu gibi site Türkiye’de de kendisine sağlam ve özel bir kitle çoktan edindi.

Her ne kadar blog yazmak çok keyifli bir iş olsa da bazen bun alışkanlığından vazgeçmek ya da alternatif platformlara yönelmek isteyen kişiler de olabiliyor. İşte bu yazımla Tumblr hesabını silmek isteyen kullanıcılara yardımcı olmaya çalışacağım.

Tumblr Hesabını Silmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zaman zaman bazı alışkanlıklarımızdan vazgeçmek isteyebilir ya da farklı mecralara yönelmeye başlayabiliriz. Tumblr hesabını silmek de işte bu kategoride. İster blog yazmaktan sıkılmış olun, isterseniz de başka bir platformda blog yazmaya devama etmek isteyin Tumblr hesabınızı en az kullanımı kadar pratik bir şekilde silebilirsiniz. Yalnız tabii bu işlemi gerçekleştirmeden önce bazı dikkat etmeniz gereken noktalar olacak.

İlk olarak bilmeniz gereken şey, Tumblr hesabınızı sildikten sonra hesabınızda yer alan resimlerin, temaların, beğenilerin, iletilerin, mesajların ve blogların da tamamen ve geri dönülmez bir şekilde silineceği gerçeği. Bu nedenle eğer içlerinde yok olmasına göz yumamayacaklarınız var ise önceden dosyaları ya da yazıları yedeklemenizi öneririm. Bir de doğal olarak Tumblr hesabınızı sildiğiniz zaman platformda iletişim halinde olduğunuz hesaplarla ve takipçileriniz ile bir daha iletişim kuramayacaksınız. Bunu da bilmeniz çok önemli. Aynı zamanda bloğunuzda kullandığınız bağlantı da otomatik olarak silineceği için artık başkaları tarafından kullanılabilir olacak. Ancak Tumblr hesabınızı sildikten sonra yeniden eski hesabınız ile yeni bir hesap oluşturabileceksiniz.

Fakat belki de yalnızca hesabınızda kullandığınız birbirinden farklı bloglardan bir tanesini silmek istiyorsunuzdur. Onu silmek için tüm hesabı silmenize gerek yok. Bunun için hesap menüsünde yer alan “Ayarlar” seçeneğine tıklamanız ve sağ tarafında bulunan “silmek ya da ayrılmak istediğin bloğu seç” bölümüne gelerek istediğiniz bloğu da seçip silebilir veya o blogdan ayrılabilirsiniz.

Eğer bir iOS kullanıcısı iseniz üstünde küçük insan simgesinin olduğu hesap bölümüne gelip üzerinde işlem yapmak istediğiniz bloğun adını sağa kaydırarak da sil ya da ayrıl seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Eğer Android kullanıcısı iseniz yine üstünde küçük insan simgesinin olduğu hesap bölümüne gelip sonrasında da üç nokta simgesine basarak “bu tumblr’ı sil” veya “bu gruptan ayrıl” seçeneklerinden birini seçmenin ardından da silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Şayet blogdaki tek üye sizseniz blog tamamen Tumblr üzerinden silinir ve kullandığınız o bloğun URL’si tekrar başkaları tarafından kullanıma açık bir hale gelir.

“Tumblr Hesabımı Nasıl Silerim?”

Tumblr hesabınızı pratik bir şekilde silmek için öncelikle buradaki hesap silme linkine tıklayıp silme işlemine başlayabilirsiniz.

 

Bu tıkladığınız linkin sizi yönlendirdiği sayfada eğer giriş yapmış görünmüyorsanız yeniden hesabınıza girmeniz gerekiyor. Karşınızdaki ekranda bulunan alana e-posta adresinizi yazarak “sonraki” butonuna tıklayıp işleme devam edebilirsiniz.

 

 

Bir önceki sayfadaki “sonraki” butonu bu kez de karşınıza şifrenizi girmenizi gerektiren sayfayı çıkaracak. Buraya şifrenizi doğru bir şekilde girdikten sonra “oturum aç” butonuna tıklamanız gerekiyor.

 

Ardından karşınıza çıkan sayfa, eğer daha önce giriş yapmışsanız sizin direkt olarak yönlendirileceğiniz sayfa aynı zamanda. Bu sayfada üst kısma e-postanızı alt kısma da şifrenizi girmeniz gerekiyor. Tabii sonrasında “her şeyi sil” butonuna basmanız gerekecek. İşte bu noktada bu yüzden gerçekten emin olup olmadığınızı kontrol etmek için Tumblr size “bir dur bakalım” diyecek. Bu “bir dur bakalım” önemli çünkü o işlemden sonra kullanıcı adları, beğeniler, iletiler, temalar, yayınlanmış gönderiler ve Tumblr ile aranızdaki o sevgi bağı sonsuza dek yok olacak. J Eğer hepsini silmekten eminseniz butona tıklayarak işleme devam edebilirsiniz.

 

 

İşte o butona bastıktan sonra Tumblr her şeyin sonuna geldiğinizi belirten sayfayı karşınıza çıkartıyor ve “her şey bitti gitii” diyor. Biraz hüzünlü bir veda olduğunu kabul etmek gerek. Eğer tüm bu işlemlerin sonunda karşınıza o veda sayfası çıkmıyorsa bir şeyler yanlış gitmiş demektir. İşleminizi tekrarlamanız gerekebilir.

İster Android olsun ister iOS, mobil cihazınızdan hesabınızı silmek istiyorsanız bunu maalesef uygulama üzerinden gerçekleştiremezsiniz. Bunun için yine yukarıda anlattığım işlemleri mobil cihazınızdaki tarayıcı üzerinden gerçekleştirmeniz gerekecek.

 

Tumblr Şifresini Değiştirme İşlemi

Tumblr şifrenizi yenilemek ve değiştirmek istiyorsanız bunu da oldukça pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle panonun üstünde yer alan “Ayarlar” bölümüne tıklamanız gerekiyor. Ardından da sayfada sağda bulunan “Hesap” bağlantısına tıklıyorsunuz. Burada bulunan parola bölümünden hesabınıza ait parolanızı da kolayca güncelleyebilirsiniz. Ancak son olarak mutlaka “kaydet” butonuna da tıklamanız gerekiyor.

 

Fayda görmeniz dileğiyle.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir