YouTube Hesabı Nasıl Silinir

Gelin bugün sizlere YouTube’tan, YouTube kanal silme işlemlerinden ve son olarak da YouTube Hesap Silme işlemlerinden bahsedeyim.

YouTube Hesabı Nasıl Silinir

YouTube’un kuruluş hikâyesi birçok farklı mecrada da dile getirildiği gibi ardında ilginç bir anı barındıran cinsten. Steve Chen, San Francisco’da yer alan bir apartmanda düzenlemiş olduğu bir akşam yemeği partisinde çektiği fotoğraf ve videoları arkadaşlarıyla paylaşmak ister. Fakat dosyaların büyüklüklerinden dolayı e-posta ile gönderme konusunda sorun yaşar ve daha iyi bir yöntem bulmak üzere kolları sıvar. Böylece Steve Chen ve Chad Hurley 15 Şubat 2015 tarihinde bir video barındırma sitesi olan YouTube’u kurarlar. İlk aşamada bir çöpçatanlık sitesi olan YouTube, video yükleme özelliğini getirmesiyle birlikte birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Öyle ki YouTube’a gözlerini dikenlerden biri de Google’dır. 9 Ekim 2006 tarihinde 1.65 milyar dolar karşılığında YouTube Google’a satılır. Böylece giderek büyüyen ve gelişen Youtube günümüzde en çok ziyaret edilen sitelerden biri olmayı başarmıştır.

YouTube’un kullanıcılarına sunduğu birçok farklı özellik bulunmaktadır. Her ne kadar Youtube üzerinden binlerce farklı konu başlığı altında milyonlarca videoyu ücretsiz bir şekilde ve üye olma gereği duymadan izleyebilecek olsanız da Youtube’a video yüklemek ve kendi kanalınıza sahip olmak istiyorsanız bu siteye üye olmanız gerekir. Günümüzde “YouTuber” adı verilen kişiler kendilerini Youtube üzerinden paylaştığı videolar ile ünlendirmeyi başarmış kişilerdir. Fakat herkesin şansı her zaman yaver gitmeyeceği için bazı kişiler ne kadar çok ve kaliteli paylaşımlar yapsa da YouTube’da kendisine yer edinemez. İşte bu sebeplerden dolayı Youtube hesabını silmek isteyen kişilere sıklıkla rastlanılmaktadır. Elbette bu kişiler dilerlerse hesabını değil sadece kanallarını da silebilirler.

Bu aşamada yapabileceğiniz iki farklı işlem bulunmaktadır. Bunlardan ilki YouTube kanalınızı, ikincisi tüm Google ürünlerinde kullandığınız tek hesabı silmektir. Öncelikle kanal silme işlemlerinden bahsedecek ve daha sonra YouTube hesap silme işlemlerine geçiş yapacağım.

.

Youtube Kanal Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?

YouTube’da sahip olduğunuz kanalınızı silmek istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey bu linke tıklamak olacaktır. Bu linke tıkladıktan sonra karşınıza gelecek sayfa YouTube hesabınıza giriş yapmış olup olmadığınıza göre değişiklik gösterecektir. Eğer siteye henüz giriş yapmadıysanız karşınıza gelecek olan sayfa şu şekilde olur

Bu noktada tek yapmanız gereken şey Youtube hesabınız ile bağlantılı olan e-posta adresini girmek ve “İleri” seçeneğine basmaktır. Bir sonraki sayfada da bu hesaba ait olan şifreyi girmeniz ve “Oturum Aç” butonuna basmanız gerekir. Böylece hesabınıza giriş yapmış olursunuz. Linke tıklamadan önce siteye giriş yapmıştıysanız ya da bu adımları takip ederek siteye giriş yaptıysanız karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa gelir.

 

Bu noktada yapmanız gereken şey oldukça basittir. “Genel Bakış” bölümünde yer alan “Gelişmiş” sekmesinin hemen en alt kısmında “Kanalı Sil” butonu bulunmaktadır. Bu botuna tıkladığınız takdirde karşınıza “YouTube İçeriğini kaldır” başlıklı bir sayfa gelir.

Bu bölümde YouTube içeriğinizi sildiğiniz takdirde neler olabileceğine dair bilgiler verilmiştir. YouTube kanal silme işlemlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğiniz zaman YouTube üzerinde yer alan tüm yorumlarınız, paylaşmış olduğunuz videolara yapılan yorumlara vermiş olduğunuz cevaplar ve beğenileriniz, tüm iletileriniz ve son olarak da izleme ve arama geçmişiniz kalıcı ve geri döndürülemez bir şekilde silinecektir. Bu nedenle bu kararı vermeden önce bir kez daha düşünmenizi tavsiye ediyorum.

Eğer hesabınızı silme konusunda kararlıysanız, “İçeriğimi sil” butonuna basabilirsiniz. Ardından karşınıza şu şekilde bir kutucuk gelecektir.

 

“İçeriğiniz silinsin mi?” başlıklı bu bölümde bir kez daha hesabınızı sildiğiniz takdirde olabilecekler şeylerden bahsedilmektedir. İçeriğinizi silmek için ilgili kutucuğa e-posta adresinizi yazmalı ve onaylamalısınız. E-posta adresinizi yazdıktan sonra bir kez daha “İçeriğimi Sil” butonuna basabilirsiniz

Böylece YouTube kanalınız kalıcı bir şekilde silinmiş olacaktır. Bu işlemleri aynı şekilde mobil tarayıcınız ya da mobil cihazlarınız üzerinden de yapmanız mümkündür. Şimdi gelelim YouTube hesap silme işlemlerini anlatmaya.

.

YouTube Hesap Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?

YouTube hesap silme işlemlerini gerçekleştirmek istiyorsanız öncelikle bu linke tıklamanız gerekiyor.

Fakat benim size tavsiyem, bu işlemleri yapmadan önce hesabınızdaki verileri yedeklemeniz. Zira bu işlemleri yapmanız halinde hesabınıza ait ola tüm verileri kaybedersiniz. Verilerinizi saklamak istiyorsanız ilk olarak bu linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Hesap silme işlemleri için linke tıkladıktan sonra siteye giriş yapmış değilseniz karşınıza “Oturum Açın” şeklinde bir sayfa gelecektir.

Bu sayfada yapmanız gereken şey “Oturum Açın” seçeneğine tıklamak ve önce e-posta adresini ve hemen ardından şifrenizi girmektir. Oturum açma işlemini başarıyla gerçekleştirdikten sonra aşağıda yer alan görseldeki gibi bir yol ayrımına girersiniz. Bu aşamada dilerseniz “Ürünleri Sil” seçeneğine basabilir ve şifrenizi bir kez daha girdikten sonra imlecinizi aşağıya doğru kaydırarak ürünleriniz arasından “YouTube”u bulup karşısında yer alan çöp kutusu simgesine tıklayabilirsiniz.

Bu aşamada karşınıza kanalımı gizlemek istiyorum ve içeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum başlıklı iki seçenek gelir. Esasında burada yapılacak olan işlemler yine kanal silme ile alakalı işlemlerdir. Bu nedenle buraya fazla değinmeden bir sonraki aşamayı anlatmaya geçmek istiyorum.

YouTube hesap silme işlemleri için biraz önce karşınıza çıkmış olan yol ayrımında hesabınızdan tamamen kurtulmak istiyorsanız “Google Hesabı’mı ve verileri sil” seçeneğine tıklamanız gerekir.

.

Bu seçeneğe basmanız halinde karşınıza Google hesabınızı ve bu hesabın içinde yer alan tüm içerikleri gösteren bir sayfa gelir. Bu aşamada en aşağıda yer alan iki seçeneği de onaylamanız gerekiyor. Bu seçenekleri onaylamadığınız sürece işlemlerinize devam etmeniz mümkün değil. Seçeneklerden ilki hali hazırda çeşitli aktivitelerden dolayı Youtube üzerinden kazanmakta olduğunuz ücretleri alamayacağınızı anladığınızı belirten bir kutucuktur. Diğer kutucuk ise Google hesabınıza ait tüm verileri kalıcı bir şekilde sileceğinizi onaylayan kutucuktur. Her iki kutuyu da işaretledikten sonra “Hesabı Sil” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Böylece hesabınızı tamamen silmiş olursunuz. Yine de pişman olduysanız merak etmeyin. Hesabınızı kısa bir süreliğine yeniden açma imkânınız bulunuyor. Bunun için ilk önce şifre yardım sayfasına gitmeli ve ardından “Oturum açarken başka sorunlar yaşıyorum” seçeneğine belirlemelisiniz. Beraberinde kimliğinizi doğrulamanız için gerekli olan adımları takip etmeli ve formu doldurmak için ilgili bağlantıya tıklamalısınız. Böylece hesabınızı tekrar aktif bir hale getirebilirsiniz.

YouTube Hesap Silme işlemleri işte bu şekildedir. YouTube hesabınızı sildiğiniz takdirde tüm Google hesaplarına olan erişiminizi kaybedeceğinizi ve bu hesapta yer alan bilgilerinize kısa bir süre içinde erişme imkânınızı tamamen yitireceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Yine aynı şekilde tüm bu işlemleri mobil cihazlarınızda yer alan mobil uygulamalar üzerinden ya da mobil tarayıcıları kullanarak yapmanız da mümkündür.

Eğer YouTube hesabınızı silmek yerine geliştirmeyi düşünürseniz aşağıdaki yazımı mutlaka okumanızı öneririm.

 

YouTube Hesabınızı Geliştirecek İpuçları

 

 

Fayda görmeniz dileğiyle.

  1 Yorum

  1. Avatar Mine   •  

    Teşekkürler çok yardımcı oldu!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir