Game of Thrones – Taht Oyunları

Game of Thrones George R.R. Martin’in çok satan romanından uyarlanan ve yedi soylu ailenin taht mücadelesini anlatan heyecan dolu bir dizi. Mevsimlerin belirsiz sürelerde yaşandığı acımasız bu dünyada; entrika, acımasızlık, ihanet, doğaüstü güçler, kan ve trajedi eksik olmuyor. Konusu itibariyle hızlı ilerleyen, başta oldukça karmaşık sonrasında sürükleyen öyküsü ne Tudors’a ne de Yüzüklerin Efendisine benziyor.

Taht mücadelesi yaşanırken biz dokuz büyük aileyi tanımaya başlıyoruz. Her ailenin bir sloganı ve mührü var.

Stark : Kış Geliyor (Winter Is Coming)
Lannister : Kükreyişimi Dinle (Hear Me Roar)
Targaryen : Ateş ve Kan (Fire and Blood)
Tully : Aile, Görev, Onur (Family, Duty, Honor)
Baratheon : Öfke Bizimkidir (Ours Is The Fury)
Arryn : Onur Kadar Yüce (As High As Honor)
Martell : Boyun Eğmez, Eğilmez, Kırılmaz (Unbowed, Unbent, Unbroken)
Tyrell : Güçleniyoruz (Growing Strong)
Greyjoy : Biz Ekmeyiz (We Do Not Sow)

İlk sezonu on bölümden oluşan bu nefis intro’lu dizinin (her bölüm 60 Dakika) ilk iki bölümünü izledikten sonra heyecan artıyor. Savaş ve dövüş sahneleri fazla olmamasına rağmen etkili. Oyuncu kadrosu ise oldukça geniş. Bir bölümde beğendiğiniz oyuncunun sonraki bölüme geçmeden öldüğünü görmek hem üzüyor hem de şaşırtıyor. Bazı oyuncular o kadar iyi ki, günlük hayatta bizler gibi göründüklerine inanmak zor. Kalabalık kadro ve güçlü senaryo sayesinde favori oyuncularınızın sonraki sahnelerini izlemek için beklemek zorundasınız.

Ölmüş – hala hayatta olan favori oyuncularıma gelince;

Tyrion Lannister rolü ile Peter Dinklage, Petyr Baelish rolü ile Aidan Gillen, Khal Drogo rolü ile Jason Momoa (Sırf onun için Conan the Barbarian’ı izleyeceğim. God of War’ın filmi çevrilse Kratos rolüne cuk oturur!)

Son iki bölümde Sibel Kekilli bile var. Gerçi bildik bir rolde ama diğer oyuncular gibi gayet başarılı.

Dizi bugüne kadar alışageldiğimiz televizyon yapımlarından ayrıştıran bir başka özellik ise kimi zaman aşırı dozda vahşet ve cinsellik içermesi. Ülkemizde, önümüzdeki sezon CNBC-e’de yayınlanması kesinleşen dizinin bir çok sahnesinin makaslanarak bölümlerinin kısalacağı aşikar.

Dizide kullanılan çekim teknikleri ise son derece modern. Bilgisayar destekli mekanlar ve efektler, Game of Thrones’un bir sıradan bir tv dizisinden fazlası olduğunu hissetiriyor.

Diziyi izlemeye karar verenler için kötü haber, oyuncular şu anda Kuzey İrlanda’da yeni bölümleri çekiyor. Yeni sezon bölümlerini izlemek için 15 Nisan 2012’yi beklemeliyiz. Son olarak, Game of Thrones’un 63. Emmy ödülleri’nde toplam 13 dalda aday gösterildiğini hatırlatmakta fayda var. Vakit kaybetmeden “Kudretli demir taht” için yapılan kanlı mücadeleyi hemen izlemeye başlayın, kesinlikle beklemeye değer.

  3Yorum

  1. blank Kemal   •  

    izlemedim ama sanırım kralların çarpışması kısım 1 ve 2 diye devamı çıkmış kitabında.

  2. blank Zeyno   •  

    Soylenecek bisey yok tamamen muthis;) Yani benim tarzima gore hamgi ailenin favorisi olacaginizi bilemiyorsunuz ama icime cekiyor ejderhalar ladyler kendini kral ilan edenler dogustan kral kaniyla doganlar lordlar heyecanla bir sonraki haftayi bekliyorsunuz. Kitaptan seneryoya gecis harika. Kitabi okurken nerdeyse repliklerin bile ayni oldugunu farkediyorsunuz. Kitapta haritalar var cogu zaman su nerde bu nerde diye kontrol edesiniz geliyor. Mutlaka izlenmesi gerekir. Ama ilk sezon yani ilk kitap sonunda ki Ned Starkin olumu hic yakismadi ;( iyi adamdi;) gerci olaylarin gidisatini baslatanda kralin ve sag kolunun ölmüs olmasi. Kralim pic oglu ve Arya ne olucak? Jon ne yapicak? peki ya ejderhalar ve anneleri;)
    BAŞARILI….

  3. Pingback: Game Of Thrones’tan Çıkarmamız Gereken Dersler - Fundalina % % %

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir