2015’in En İyi Uygulamaları

2015’in bitmesine sayılı günler kaldı. Tüm yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyiler konusunda bir seçki hazırlamayı ihmal etmedim. Bu yazılardan ilki 2015’e damga vuran ve keyifli bir mobil deneyim yaşatan uygulamalarla ilgili.

İşte 2015’in en iyi uygulamaları. 

Uygulamaları indirmek için isimlerinin üzerine tıklayabilirsiniz.

Android kullanıcılarını da unutmadım. Uygulamaların android versiyonlarını hemen alt tarafta bulabilirsiniz….

 

2015’in En iyi Uygulamaları

Uygulamaları seçerken eğlenceli, yenilikçi, çözüm sunan ve farklı olanlarını tercih ettim.

 

Periscope

Yılın en iyi uygulaması olduğu resmi olarak da açıklandı. Uygulama ile ilgili detaylı bir yazı yazmıştım. Buraya tıklayarak Periscope’un Sırları yazıma ulaşabilirsiniz.

Android cihazlarınız için Periscope uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

 

Moodnotes Uygulaması

Tatsız bir gün mü geçiriyorsunuz, ruh sağlığınız ve duygusal durumunuzu anlayarak sizi motive edecek birine mi ihiyacınız var. Normalde bununla ilgili çevremizde birinden yardım alırız ancak böyle biri yoksa bu şaşırtıcı derecede başarılı uygulamayı denemenizi öneririm.

Sağlık profesyonellerinden oluşan bir ekip ile Thriveport LLC tarafından oluşturulan ve tasarlanan bu uygulama, size sorduğu sorular üzerinden sezgisel bir mantıkla tavsiyelerde bulunuyor.

Uygulamanın dili İngilizce, Fiyatı 3,99 $. Apple Watch’da da çok başarılı ve farklı bir deneyim sunuyor.

 

 

 

Carrot Weather Uygulaması

Geleneksel hava durumu uygulamalarından sıkılmadınız mı? İşte size eğlenceli, yenilikçi ve harika bir alternatif. İlginç tasarımıyla sunduğu doğru hava durumu tahminlerini uçan köpekbalığı, kasırga işareti, kızgın penguenler eşliğinde almak çok keyifli.

Uygulamanın dili İngilizce, Fiyatı 3,99 $.

 

 

 

Pigment Uygulaması 

Bu sene büyükler için boyama kitapları revaçta. Adeta bir meditasyon etkisi yaratan ve özellikle Mandala adı altında popüler hale gelen bu boyama tekniklerine dair uygulamalar da yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladı. Bu konuda benim önerim Pigment. Özelleştirebildiğiniz ve başarılı çalışmalar oluşturabileceğiniz tüm araçlar uygulamada mevcut. Mutlaka deneyin.

Uygulamanın dili İngilizce ve ücretsiz indirebilirsiniz.

 

 

 

Cortana Uygulaması 

Siri size yetmiyorsa ve bir alternatif arıyorsanız mobil asistan olarak Cortana’ya da bir şans verebilirsiniz. Henüz dili İngilizce ama sık güncelleme geliyor. Microsoft’un sunduğu yenilikleri de takip etmek ve iOS ile karşılaştırmak lazım. Bunu da denemeden anlayamazsınız.

Uygulamanın dili İngilizce, ücretsiz indirebilirsiniz.

 

 

Relevant Uygulaması 

Çok fonksiyonlu bir ajanda arıyorsanız relevant sizin için biçilmiş bir kaftan. Ajanda bilgilerinizin dışında, RSS’den sıkı takip ettiğiniz web siteleri, çevrenizde olan biten yenilik ve aktiviteler, hava durumu, haritalar… kısaca ihtiyaç duyduğunuz hemen tüm bilgiler bu uygulama ile elinizin altında.

Uygulamanın dili İngilizce, ücretsiz indirebilirsiniz.

 

 

WifiMapper Uygulaması 

Olmazsa olmaz, bol faydalı bir uygulama daha. WiFiMapper size en yakın WiFi noktalarını, hotspot bağlantılarını buluyor ve tavsiyeler üzerinden ne kadar güvenli olup olmadıklarını size bildiriyor. Kısaca ihtiyaç anında hayat kurtarıyor.

Uygulamanın dili İngilizce, ücretsiz indirebilirsiniz.

Android cihazlarınız için WifiMapper uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

 

 

2015in_en_iyi_uygulamalari1

 

Google Keep Uygulaması 

Evernote’a bir alternatif arıyorsanız (sürekli ücretli olacağım uyarısı yapmasından ve önerilerde bulunmasından bana gına geldi) bu yıl iOS’a da gelen Google Keep’e geçebilirsiniz. Renkli notlar oluşturmak, fotoğraf – ses, metin kaydetmek ve aramak, listeler yapmak, bu uygulamayla çok basit hale geliyor. Çalışmalarınızın tümünü tıpkı evernote’da olduğu gibi paylaşabiliyorsunuz. Tüm cihazlardan dosyalarınıza erişebiliyor oluşunuz da ayrı bir konfor.

Uygulamayı Türkçe kullanabilir, ücretsiz indirebilirsiniz.

Android cihazlarınız için Googel Keep uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

 

 

Giphy CAM Uygulaması  

Bu aralar komik videolar ve .gif’ler oldukça trend. Gimphy Cam, önceden belirlenmiş şablonlara veya kendi çektiğiniz fotoğraflar üzerinden komik çalışmalar hazırlamak ve gif’e dönüştürmenize olanak sağlıyor.

Uygulamanın dili İngilizce, ücretsiz indirebilirsiniz.

Android cihazlarınız için Giphy Cam uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

 

 

Lara Croft GO Uygulaması 

Tüm mobil işletim sistemlerinde oynanabilen bu oyun yılın en iyi oyunlarından biri.

Oyunun amacı bulmacaları çözerek, sinsi düşman ve tuzak gibi çeşitli engelleri aşmak üzerine ve bolca alt seviyeleri var. Tasarımı çok iyi, keyifli ve her yaş grubuna hitap ediyor.

Uygulamanın dili İngilizce, Fiyatı 1,99 $.

Android cihazlarınız için Lara Croft Go uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

 

SpeakEmoji Uygulaması 

Emojilere tutkum malumunuz, siz de benim gibi emoji seviyorsanız bu uygulamaya şans verin. Emojiler artık daha anlamlı metinler haline getirilebiliyor.

SpeakEmoji sizin ses dosyanızı tümüyle emojilerden oluşan cümleler haline getiriyor ve bu cümleleri sosyal medyada, e-posta ile veya mesaj olarak paylaşabiliyorsunuz.

Uygulamanın dili İngilizce, ücretsiz indirebilirsiniz.

Android cihazlarınız için SpeakEmoji uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

 

 

Enlight Uygulaması 

Enlight, bu yılın en iyi uygulamalarının başında geliyor. Ücretli olmasına rağmen muhtemelen satın alınabilecek en iyi all-in-one fotoğraf editörü. Benzersiz görsel çalışmalar yapmanıza olanak veriyor, kesinlikle çok başarılı.

Uygulamanın dilini Türkçe olarak kullanabiliyorsunuz, Fiyatı ise 4,98 $.

 

 

Sleep++ Uygulaması 

Bu uygulama şimdiye kadar gördüğüm en basit ve en az pil kullanan uyku izleyicisi. Tüm verilerinizi kaydediyor ve daha konforlu bir uyku uyumanız için olanak sağlıyor. Özellikle Apple Watch kullananlara öneririm.

Uygulamanın dili İngilizce, fiyatı ise 4,98 $.

 

Adobe Photoshop Fix Uygulaması ve Adobe Photoshop Mix Uygulaması 

Amatörlerin bile rahatlıkla kullanabileceği bu iki uygulama görsellerinizi düzenleme ve rötuşlama, kombinleme konusunda eşsiz olanaklar sunuyor.

Her iki uygulamada ücretsiz ve Türkçe dil destekleri bulunuyor.

 

 

Darkroom Uygulaması 

Yeni bir fotoğraf editleme uygulaması arıyorsanız Darkroom’a da bir fırsat verin. Fotoğraflarınızı filtrelemek ve ışıklarıyla oynamak için hemen her olanak uygulama içerisinde sunuluyor. Sosyal hesaplarınızdan paylaşmak ise oldukça pratik. Mutlaka deneyin.

Uygulamanın Türkçe desteği bulunuyor, ücretsiz indirebilirsiniz.

 

Perfect365 Uygulaması 

En çok selfie çeken ünlülerin başında Kim Kardashian geliyor. En sevdiği selfie uygulaması ise Perfect365. Bu ücretsiz uygulama ile fotoğrafınızı adeta makyaj uygulayıp, yeniden oluşturabiliyorsunuz. Kullanımı basit ve oldukça fazla seçenek sunuyor. Uygulama üzerinden fotoğrafınızı kaydettikten sonra sosyal hesaplarınız üzerinden paylaşabiliyorsunuz.

Uygulamanın Türkçe desteği bulunuyor, ücretsiz indirebilirsiniz.

Android cihazlarınız için Perfect365 uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

 

 

Pushbullet Uygulaması 

Basit ve pratik bu uygulama sayesinde kullandığınız cihazlar arasında dosya transferi pratikleşiyor. İki farklı kullanıcının da birbirlerine dosya, url, mesaj, görsel vs. dosyayı hızlı bir şekilde gönderebilmesini sağlayan uygulama ile her tür entegrasyonu yapabiliyorsunuz. Eğer e-mail üzerinden kendinize bol bol dosya gönderiyorsanız bu uygulamayı mutlaka deneyin. Birden farklı cihazda çalışmak zorunda olanlar ve dosya transferine ihtiyaç duyanlar için çok kullanışlı.

Uygulamanın Türkçe desteği bulunuyor, ücretsiz indirebilirsiniz.

Android cihazlarınız için Pushbullet uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

 

 

Don’t Starve: Pocket Edition Uygulaması 

Hayatta kalma mücadelesine keyif katan bu çok başarılı oyun, yeniden geliştirildi. Artık karakterinizle denize açılıp, balık tutabiliyor rüzgarı neredeyse hissedebiliyorsunuz.

Uygulama İngilizce ve fiyatı ise 4.99$.

 

Nintype Uygulaması

Klavye ile aranız iyi ise, hatasız ve hızlı yazmak istiyorsanız bu uygulama eğlenceli ve tuhaf bir şekilde daha hızlı yazmanızı sağlıyor. İlk başta yazacağınız metni tahmin edip yönlendirmeye çalıştığı için kafa karıştırıcı gibi görünüyor ama bir süre sonra alışıp, daha hızlı ve hatasız yazmaya başlıyorsunuz.

Uygulama İngilizce ve fiyatı ise 4.99$.

Uygulamayı indirmeden önce aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm.

 

 

 

The Robot Factory Uygulaması

Çocuklar robotları çok sever, büyükler de öyle. Bu uygulama her ne kadar çocuksu görünse bile biz büyüklerin de ilgisini çekecek kadar keyifli ve eğlenceli. Temel olarak kendi robotunuzu oluşturarak, hareket etmesini sağlıyorsunuz. Basit görünmesine rağmen saatlerce vakit geçirebileceğiniz bir eğlencelik.

Uygulamanın Türkçe dil seçeneği bulunuyor ve fiyatı ise 3.99$.

 

Benim 2015 yılında en çok vakit geçirdiğim ve faydasını gördüğüm uygulamalar bunlar oldu. Unuttuğum uygulamalar varsa hatırlatırsanız veya kendi favorilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

 

Fayda görmeniz ve bol keyifli mobil zamanlar geçirmeniz dileğiyle…

 

  3Yorum

  1. blank Gökhan   •  

    Güzel bir derleme olmuş elinize sağlık

    • blank fundalina   •     Yazar

      Fayda görmenizi dilerim, değerli yorumunuz için teşekkürler 🙂

  2. blank Otomatik Bariyer   •  

    Harika bilgiler veriyorsunuz, Uygulamaları tek tek denemektense bu yorumları okuyup karar vermek çok daha hızlı ve akıllıca. Teşekkürler, Emeğinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir