Star Wars efsanesinin yaratıcısı George Lucas Lucasfilm’i, Star Wars’un yayın hakları ile Disney Grubuna sattığında, bunu duyan Yıldız Savaşları hayranları gözlerini kısmış, dudak bükmüş ve homurdanmışlardı. Disney henüz imza kurumadan VII-VIII ve IX’uncu filmlerin çekileceğini açıkladı ve olaylar gelişmeye başladı. Şu ana kadar gelen bilgiler derlendiğinde elimizde neler birikmiş birlikte inceleyelim!
Yönetmen
Öncelikle Episode VII’yi son yılların popüler isimlerinden J.J. Abrams yönetecek. Bir çok farklı isim telafuz edilmesine rağmen, Disney projeyi Abrams’a teslim etmeyi uygun buldu. Star Trek serilerini yeniden çeken Abrams başlarda gönülsüz olsa da, özellikle eşinin, Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy ve Steven Spielberg’in kendisiyle yüreklendirici konuşmalar yapmasının ardından yeni Star Wars filminin yönetmeni olmayı kabul etti. Abrams bu aralar Star Trek in to Darkness’ın vizyona girmesine az bir süre kalmasına rağmen yeni Star Wars filmini yönetecek olmaktan duyduğu heyecanı saklamıyor.
Disney grubunun prodüksiyon gücü düşünüldüğünde, Abrams’ın sinema filmlerinde TV projelerinden çok daha başarılı olması ile birlikte, 2009’daki Star Trek filminin etkisini de harmanlarsak, hayran kitlesinin bayılacağı bir film ortaya çıkabilir.
Senarist
Disney yeni filmin çekilmesi konusunda istikrarlı davranmaya senarist konusunda da devam ediyor. Episode VII’nin senaryosunu kariyerinde The Hunger Games: Catching Fire, Oblivion, Brave, Toy Story 3, Little Miss Sunshine gibi filmlere imza atmış önemli bir isim olan Michael Arndt’a teslim etti.
Bu arada söylentilere göre 8 ve 9.cu bölümün senaryolarını gelmiş geçmiş en iyi Star Wars filmi olan Empire Strikes Back’i yazan Lawrence Kasdan ve ona eşlik etmesi planlanan X Men Last Stand, Jumper ve Sherlock Holmes’tan tanıdığımız Simon Kinberg’e yazdırılması söz konusu.
Hatta bir sonraki filmin yönetmen koltuğuna Abrams’ın gözetiminde daha önce Children of Men ile gönüllerde taht kuran Alfonso Cuaron’nun oturması ihtimali, fanların ağzını sulandıran bir başka unsur.
Oyuncular
Henüz resmen açıklanmış bir oyuncu kadrosu olmasa da, ilk üçlemedeki bazı isimlerin yeni filmde boy göstermeleri mümkün gözüküyor. Daha önce bir daha beni Millenium Falcon’a kimse sokamaz diyen Harrison Ford şimdilerde yeni film için oldukça hevesli açıklamalarda bulunuyor 😉 Ford’un yanı sıra Mark Hamill ve Carrie Fisher da gündemde olan isimlerden…
Harrison Ford’un ise yakında bir başka bilim-kurgu kültü olan Ender’s Game fiminde baş rollerden birinde olduğunun altını çizmek lazım.
Konu
Yeni filmin konusuna gelecek olursak, sızan bilgilerden ortaya çıkanlar kısaca şu şekilde;
- Yeni film Episode 6’dan 30 yıl kadar sonrasında geçiyor
- Yeni Jedi düzeni Grand Master olarak Luke Skywalker ile yeniden inşa ediliyor.
- Skywalker/Solo çocuklarının güçlerinin doruğuna ulaşıyor olacak.
- İmpraratorun soyundan gelen -ya da devamı olduğunu düşünülen biri tarafından Yeni Cumhuriyete savaş açılacak.
- Bu savaşın en yoğun olduğu dönemde de Skywalker çocuklarının dedeleri gibi karanlık tarafla dans etmeleri.
- Düşük bir ihtimal de olsa EU karakterlerinden General Thrawn’ın gözükmesi.
Genel itbari ile yeni filmin konusunun bilinen genişletilmiş evren kaynaklarının üzerine oturmayacağı, tamamen özgün bir konu üzerinde yoğunlaşacağı kulislerde fısıldanıyor.
Karanlık Taraf
Bu kadar iştah kabartıcı güzel haberin yanında franchise’ın Disney tarafına geçerek yeni bir oluşuma dönüşmesinin olumsuz bir iki etkisi de oldu ne yazık ki.
Bunlardan ilki tamamen bitirildiği, hatta seslendirmelerinin bile yapılarak hazır hale gelen Clone Wars animasyon serisinin iptal edilmesi.
Konuyla ilgili bir de video yayınlanırken, bir kaç gün önce Clone Wars ekibinin tamamen dağıtıldığı haberleri de fan sitelerinde yankı buldu.
Diğer yandan yine Yıldız Savaşları hayranlarının sabırsızlıkla beklediği ve efsaneye yeni bir boyut katacağı düşünülen konsol oyunu Star Wars 1313’ün de askıya alındığı haberi geldi.

Şirkete yakın kaynaklar Star Wars ile ilgili yeni içeriklerin bundan böyle daha çok episode VII paralelinde gelişim göstermesi için bu kararları aldığını söyleseler de, neredeyse hazır ve bitmiş olan iki projenin fanlara sunulmaması biraz can sıkıcı oldu.
Bu arada gelen haberler arasında iki yeni spin off dizi çekileceği yönünde. Üstelik bunlardan birinin Boba Fett üzerine kurgulanacak olma olasılığı da var!
Her şeye rağmen kesin olan yepyeni bir vizyonla, yepyeni bir Star Wars sürecine giriyor olduğumuz. Heyecan gittikçe yükseliyor.
Güç sizinle olsun!
🙂






