Gelin Haziran ayında vizyona girecek filmlere birlikte bakalım, ajandamızı ayarlayalım.
İşte bu ay izleyeceğimiz filmler.
Hazırsanız ilk haftaya başlıyorum…
Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması Filmi
Warcraft sevenlerin 10 yıldır heyecanla beklediği “Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması” filmi bu hafta vizyona giriyor. UIP Türkiye basın gösterimi ile izleme şansı bulduğum film, özellikle Warcraft hayranlarını mutlu ediyor ve yıllar öncesine götürüp heyecanlandırıyor. WOW oyuncuları sinema salonunda birbirlerine klanlarını ve server’larını sormaya hazır olsun. Filmle ilgili detaylı bilgiye ve yorumuma buradan https://www.fundalina.com/warcraft-iki-dunyanin-ilk-karsilasmasi-filmi/ ulaşabilirsiniz.
[youtube id=”DCKohCck14o” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”720″]
Sen Benimsin Filmi – A Bigger Splash
Yönetmenliğini Luca Guadagnino’nun üstlendiği filmin başrollerinde Dakota Johnson, Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts ve Ralph Fiennes bulunuyor. Polisiye dram türündeki filmin konusunda gelince; Marianne ve sevgilisi Paul yaz tatilini İtalya’da volkanik bir adada bulunan evlerinde geçirir. Marianne’nin eski sevgilisi Harry ve sevgilisinin kızı Penelope de bu ilginç seyahate dahil olur. Kıskançlık, aşk ve erotizm dolu bir yolculuk başlar.
Özellikle yaz aylarında iyi film yakalamak zor, filmi izleme listenize almanızda fayda var.
[youtube id=”eBpvKfMWB-o” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”720″]
Evrim Filmi – Evolution
Fantastik korku türündeki film, Lucile Hadzihalilovic yönetiminde Max Brebant, Julie-Marie Parmentier ve Roxane Duran’i bir araya getiriyor. Hadzihalilovic’in ilk filmi Masumiyet’i hatırlattığı söyleniyor. 10 yaşındaki Nicolas’ın fantastik dünyasına konuk olduğumuz film esrarengiz ve şiirsel güzellikte görüntüler barındırıyor. Fragmanı mutlaka izlemenizi öneririm.
[youtube id=”QXf8VS6iK_g” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”720″]
Bu hafta yerli yapımlar Şeytanın Çocukları-El Ebyaz, Arama Motoru ve Sokak Köpekleri Bal İle Betty vizyona giriyor.
Geçiyoruz ikinci haftaya…
Korku Seansı 2 Filmi – The Conjuring 2
The Conjuring benim en sevdiğim korku filmlerinin başında geliyor. Bu sebeple filmin ikincisinden oldukça umutluyum. Bu arada Az Bilinen Korku Filmleri yazıma buradan göz atamanızı https://www.fundalina.com/az-bilinen-korku-filmleri/ öneririm.
“The Conjuring/Korku Seansı”nın rekor kıran başarısının ardından, New Line Cinema’nın doğaüstü gerilimi “The Conjuring 2/Korku Seansı 2”, bir kez daha James Wan’ın yönetiminde, ünlü demonologlar, Ed ve Lorraine Warren’ın dosyalarından bir başka gerçek vakayı ele alıyor.
Oscar adayı Vera Farmiga (“Up In the Air”) ve Patrick Wilson, Lorraine ve Ed Warren rollerine geri dönerek, Warren çiftinin en korkunç paranormal araştırmalarından birini yapmak üzere, Londra’nın kuzeyine, kötü ruhların rahatsız ettiği bir evde dört çocuğunu tek başına büyütmeye çalışan bekar bir anneye yardım etmeye gidiyorlar.
Serinin ilk filmi olan Wan imzalı “Korku Seansı” özgün korku film dalında gelmiş geçmiş en büyük açılış hasılatını yapmıştı. Dünya çapında elde ettiği 319 milyon dolarlık gişe hasılatıyla film, “The Exorcist/Şeytan”dan sonra özgün korku filmi dalında tüm zamanların en çok gişe hasılatı yapmış ikinci filmi olma özelliğini sürdürüyor.
Filmin başrollerini paylaşan diğer oyuncular şöyle: Bekar anne rolünde Frances O’Connor; onun çocukları rolünde Madison Wolfe ve yeni oyuncular Lauren Esposito, Patrick McAuley ve Benjamin Haigh; ayrıca, Maria Doyle Kennedy, Simon Delaney, Franka Potente ve Simon McBurney. Filmin senaryosu Chad Hayes, Carey W. Hayes, James Wan ve David Leslie Johnson’ın, hikayesi ise Chad Hayes, Carey W. Hayes ve James Wan’in kaleminden çıktı. Daha önce “Korku Seansı”nda birlikte çalışmış olan Peter Safran ve Rob Cowan yapımcılığı Wan’le birlikte gerçekleştirdiler. Filmin yönetici yapımcılığını ise Toby Emmerich, Richard Brener, Walter Hamada ve Dave Neustadter üstlendiler.
Wan’le kamera arkasında birlikte çalışan isimler ise şöyle: Oscar adayı görüntü yönetmeni Don Burgess (“Forrest Gump”, “42”), yönetmenle “Korku Seansı”ndan sonra ikinci kez bir araya gelen yapım tasarımcısı Julie Berghoff, kurgu ustası Kirk Morri, kostüm tasarımcısı Kristin M. Burke ve besteci Joseph Bishara.
[youtube id=”XwcxcNkLSGE” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”720″]
Zootropolis : Hayvanlar Şehri Filmi – Zootopia
Cem Yılmaz’ın tilki Nick Wilde’i seslendireceği eğlenceli animasyon, Byron Howard ve Rich Moore’un imzasını taşıyor.
Konusuna gelince; İyimser polis memuru Judy Hopps Zootropolis’e geldiğinde, büyük ve sert mizaçlı hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilmek için, geveze ve kurnaz tilki Nick Wilde ile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışır.
[youtube id=”aXHSmkr6Mnw” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”720″]
Fırtınalı Hayatlar Filmi – Genius
Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald ve Thomas Wolfe’un editörü olan Max Perkins’in günlüklerinden beyazperdeye aktarılan film, otobiyografik ögelerle bezeli bir hayat hikayesini ön plana alıyor. Filmin kadrosunda Jude Law, Colin Firth ve Nicole Kidman gibi önemli isimler bulunuyor. Yönetmen koltuğunda Michael Grandage’ın bulunduğu filmi izleme listenize almanızda fayda var.
[youtube id=”gCvcD3IBSlc” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”720″]
Yerli yapımlar Sekerat Son ve Ve Panayır Köyden Gider bu hafta vizyona giren yerli yapımlar.
Geçiyoruz 3. haftaya…
Lanetli Çocuk Filmi – The Boy
Korku filmi sevenleri bu hafta şanslı. Bizleri oldukça ürkütücü iki film bekliyor.
Greta adında bir bebek bakıcısının yaşadığı korku dolu hikayeyi anlatan filmin başrollerinde Lauren Cohan, Rupert Evans ve Ben Robson bulunuyor. Yönetmen koltuğunda ise William Brent Bell var. Bebek bildiğimiz canlı bebek değil bu arada 🙂 Fragmanı mutlaka izleyin.
[youtube id=”zpIbO6HEwr8″ align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”720″]
Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden Filmi – Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
David Green’in yönettiği filmin oyuncu kadrosunda; Megan Fox, Will Arnett, Laura Linney, Stephen Amell, Tyler Perry, Noel Fisher, Jeremy Howard, Pete Ploszek, Alan Ritchson, Brian Tee, Stephen “Sheamus” Farrelly ve Gary Anthony Williams bulunuyor. Konusuna gelince;
Michelangelo, Donatello, Leonardo ve Raphael bu yaz April O’Neil (Megan Fox), Vern Fenwick (Will Arnett) ve hokey maskeli yeni kahraman Casey Jones (Stephen Amell) ile birlikte daha kötü ve çok daha güçlü düşmanlarla savaşmak üzere sinemalara geri dönüyor. Süper kötü Shredder hapishaneden kaçar ve dünyayı ele geçirmek için şeytani bir plan üzerinde çalışan çılgın bilimadamı Baxter Stockman (Tyler Perry) ve iki ahmak fedai Bebop (Gary Anthony Williams) ve Rocksteady (WWE Superstar Stephen “Sheamus” Farrelly) ile güçlerini birleştirir. Kaplumbağalar, Shredder ve yeni ekibiyle başa çıkmaya hazırlanırken kendilerini Shredder ile benzer amaçları güden, daha da büyük bir düşmanla -kötülüğüyle nam salmış Krang’le- karşı karşıya bulurlar.
[youtube id=”6yDDJgx82Po” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”720″]
Yerli yapımlar Ammar 2: Cin İstilası ve Bi O Kalmıştı bu hafta vizyona giriyor.
Sonraki haftaya gelince.
Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit Filmi – Independence Day: Resurgence
Roland Emmerich imzalı 1996 yapımı Oscar Ödüllü Kurtuluş Günü’nün 20 yıl ardından gelen devam filminin yönetmenliğini bir kez daha Emmerich üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Liam Hemsworth, Charlotte Gainsbourg, Joey King gibi yeni isimler bulunurken, Vivica A. Fox ve Jeff Goldblum ilk filmdeki rolleri için geri dönüyor. İlk film, uzaylıların dünyayı istila etmeye geldiğini anlatıyordu. Bu film 20 yıl sonrasını anlatıyor ve tekrar dünyayı istila etmeye karar veren uzaylı ırkını geri getiriyor. Dünya bir kez daha yok oluşun eşiğine gelmişken tanıdık ve yeni kahramanlar bir kez daha dünyayı kurtarmak için elele veriyor.
[youtube id=”LbduDRH2m2M” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”720″]
Son haftaya gelince…
Arınma Gecesi: Seçim Yılı Filmi – The Purge : Election Day
Merakla beklediğim bir film daha bu hafta vizyona giriyor. İlk ikisini hala izlemediyseniz ısrarla izlemenizi öneririm.
Arınma Gecesi : Seçim Yılı filminin yönetmenliğini ve senaristliğini James DeMonaco üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Frank Grillo, Elizabeth Mitchell ve Mykelti Williamson bulunuyor. Tüm dünyada 200 milyon dolar gişe hasılatı yaparak beklenmedik bir başarı elde eden serinin yeni filminde, Amerika’nın Yeni Kurucuları tarafından her yıl hayata geçirilen 12 saatlik anarşinin dehşet verici yeni bölümü gözler önüne seriliyor.
[youtube id=”gJIr1Xl1V7c” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”720″]



